Hogyan ápold kiskedvenced fogait?

Kedvenceink számára is ugyanolyan fontos a szájápolás és a rendszeres fogmosás. Amennyiben alapos figyelmet fektetünk ennek fontosságára, kutyáink fogazata és fogínye egészséges lesz.

Hogyan mossuk meg kutyáink fogát?

A kutyák fogmosása rendkívül lényeges az egészség megőrzése szempontjából. Sok gazdi viszont elfelejti ennek fontosságát. Kiskedvenceinket könnyen rászoktathatjuk a napi fogmosáshoz. Igyekezzünk minél fiatalabb korban elkezdeni a szoktatást. A fogkefe és a fogkrém kiválasztása fontos szempont. Sose használjunk emberek számára gyártott fogkrémeket! Káros és kutyák számára veszélyes anyagokat tartalmazhat. Vásároljunk speciális, állatok számára árusított fogápolási termékeket.

Próbáljuk fokozatosan hozzászoktatni kiskedvencünket a fogmosáshoz. Első néhány alkalommal semmiképp se várjuk, hogy alapos munkát tudunk majd végezni. Ujjunkkal először kenjük szét a fogkrémet a kutya fogain. Amikor már ezt megszokta a kutyus, akkor jöhet a fogkefés fogmosás. Természetesen ezt is szépen, nyugodtan végezzük. Ne erőltessük a dolgot túlzottan, mert a későbbiekben mégnehezebb dolgunk lesz.

Jutalmazzuk meg!

Kedvenceink számára készítsünk jutalomfalatot. Ezzel jutalmazzuk őket egy-egy fosmosás után. Így könnyen rájön, hogy nem is olyan vészes történet ez a fogápolás. Vásárolhatunk fogakat tisztító rágcsákat is. Ezeknek hála kutyusaink fogazata tisztán lesz tartva és közben még jó is érzik magukat. A tápokat is igyekezzünk úgy vásárolni, hogy azok ne tegyenek kárt a fogazatban.

A táplálkozás után maradt maradékok eltávolítása fontos feladat. Összekeverdhet a nyállal és a szájban levő baktériumokkal és így az megtapad a fogakon. A lepedék könnyen íny gyulladáshoz vezethet. A gyulladás pedig komoly gondokat okozhat kedvencünk szervezetében.
Kutyáink fogápolására rendkívül lényeges elegendő időt fektetni, emellett sosem késő elkezdeni. Idősebb kutyusaink egészségére is jó hatással van a tiszta szájüreg.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az állatvilág óriásai-Az elefánt

Brokkoli vagy karfiol?