Így érheti el, hogy a tacskó abbahagyja a gödrök ásását az udvarban!

Tacskók imádnak gödröket ásni. Tulajdonképpen ezért is tenyésztették őket. De nem frusztráló, ha gyönyörű új virágokat vetette be a virágoskertjébe, csak azért, hogy szőrös barátja kiássa őket?

Az ásás a természetes része tacskónak. Nehéz időt és erőfeszítést fordítani arra, hogy udvara nyugodt hely legyen, ha a tacskója kiásta a legszebb virágait vagy palántáit. Sajnos ez a Tacskó tulajdonosok számára gyakori probléma, de néhány egyszerű megoldással elkerülhető és megoldható ez a gond.

Miért szeretnek ásni a tacskók?

Amire emlékeznünk kell a tacskókkal kapcsolatban, hogy ezt a kutyafajtát eredetileg a kisvad vadászatára tenyésztették. Az olyan kisállatokat kellet felkutatnia és olykor elkapnia, mint például a róka, a nyúl vagy a borz, amelyek köztudottan az erdő mélyén élnek a saját maguk által kiásott odukban.

A tacskóban rejlő törekvés a lyukak ásására ösztönös, hiszen ásniuk kellett, hogy felfedezzék és szembe szállhassanak a vadon élő kisállatokkal.

Az ásás iránti vonzalom természetes, így nehezen tudnak tartózkodni ettől az örömteli hobbitól.

Bár az ásás egykor Tacskó fennmaradását szolgálta, a tulajdonosok manapság ezt a magaviseletet gyakran nem értékelik. Tudjuk, hogy vadász munkájuk már nem elterjedt, mivel a tacskó gyakori háztartási kutya, ahol semmilyen vadászatra nincs szükség. Tehát amíg a tacskója a kertben vagy az udvarban ás, nem feltétlenül értik, hogy miért próbálja megakadályozni őket abban.

A tacskó ásásának veszélyei

A tacskó a gödrök ásásával veszélyes és káros időtöltésbe kezdhet, nemcsak a kutyája, hanem az Ön számára is.

Káros vegyszerek kerülhetnek a szervezetébe, amelyeket arra használ, hogy az udvar vagy a kert szép legyen. Ide tartozhat a gyomirtó, a mesterséges összetevőkkel rendelkező talaj, a fű termesztő oldat és még sok más.

Továbbá, ha olyan virágokat vagy cserjéket ültetett el, amelyeket nem szabad háziállatoknak fogyasztania, akkor tacskója megbetegedhet, ha ezeket eszi.

Az apró kavicsok fogászati ​​problémákkal járhat. Ez a tevékenység súlyos fogászati ​​problémákat, valamint torok elzáródást is okozhat.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a tacskó gödröket ásson?

Számos különböző megoldás létezik a tacskó ásásának megakadályozására, de az ásás okának kiderítése segít eldönteni, hogy mi a teendő.

A legjobb megtalálásához javasoljuk, hogy tegyen meg mindent annak kiderítése érdekében, hogy a Tacskó miért ás és / vagy eszik-e piszkot egyáltalán.

  • Ha úgy gondolja, hogy az oka nem egészségügyi probléma, próbálja meg növelni a tacskó edzésének mennyiségét. Egy fáradt, nyugodt kutya inkább az udvaron pihen, ahelyett, hogy ásna.
  • Ha úgy gondolja, hogy a tacskója unatkozik, vagy nincs stimulációja, adhat egy kölyökkutyának egy húsos csontot vagy egy szórakoztató játékot az udvaron, hogy figyelmét élvezetes vagy lebilincselő feladatra irányítsa.
  • Ha a tacskója a kerítésnél ás, akkor az aljára műanyag szegélyeket telepíthet. Győződjön meg róla, hogy az anyag semmilyen módon nem károsítja a kutya mancsait.
  • Megpróbálhat egy speciális ásó területet létrehozni a tacskó számára homok dobozban vagy elkülönített területen. Tanítsa meg a tacskódnak, hogy ásni tudnak az adott területen úgy, hogy játékokat ás el neki a homokban.
  • Tartsa nedvesen a talajt, öntözve azt. A tacskók inkább ott ásnak, ahol laza a talaj. Ha öntözi az udvarát és nedvesen tartja a talajt, akkor a kutya kevésbé lesz érdekelt az ásásban.

Ha a fenti megoldásokkal megpróbálta megakadályozni, hogy tacskója gödröt ásson az udvaron, de ez a probléma továbbra is fennáll, javasoljuk, hogy keresse fel az állatorvost ez ügyben.

Mindig kérdezze meg állatorvosát a tacskó étrendjével, viselkedésévelés szokásaival kapcsolatban felmerülő konkrét aggályokról.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hogyan hozhatja ki a legtöbbet a kávéfőzőből?

A trópusi területeken az ősi meleg időszakban gyorsan terjedtek a halak, a nagy óceáni tempók ellenére