Tavasszal fogyasztható gyümölcsök és zöldségek

A szezonális ételek fogyasztása nemcsak megfizethetőbb, de az ételek ilyenkor frissebbek és a legmagasabb íz- és tápanyag-összetételűek. Összeállítottuk azon gyümölcsök és zöldségek listáját, amelyek minden tavasszal csúcsidényben vannak – ráadásul mindegyik könnyen megtalálható! Mivel sokuk csak a szezon néhány hetében lesz eladó, jobb, ha gyorsan cselekszik.

A rebarbara

A rebarbara vörös árnyalatú zellernek néz ki, de ha valaha is elég kalandos volt ahhoz, hogy főzzön belőle, akkor tudja, hogy ez a zöldség sokkal ízletesebb, mint élénkebbik ikre. A leveleit viszont nem szabad megenni, hiszen mérgezőek.

A rebarbara magas a katechinekben. Ez ugyanaz a vegyület, amely a zöld tea számára megadja a has-zsír elleni küzdelemhez szükséges tulajdonságokat.

A morel gomba tele van D-vitaminnal

Ennek a vitaminnak számos biológiai funkciója van a csontok metabolizmusában játszott klasszikus szerepén túl, amelyek közül az egyik szabályozza az immunrendszert.

Spárga

A spárga tökéletes tavaszi zöldség, káliumban és kevés nátriumban gazdag, ami segít a testnek a megfelelő elektrolit-egyensúly elérésében és csökkenti a puffadást.

Sárgabarack

A szárított barack jó rost- és vasforrás, ezek nagyobb cukortartalommal rendelkeznek, ezért érdemes tavasszal fogyasztani frissen, amikor sárgabarack szezon van. A sárgabarack fogyasztása miatt tele lesz A-vitaminnal (az A-vitamin egy tápanyagot, amely segít a bőrének ragyogásán) és káliummal.

Ha nincs a testben elegendő ebből az alapvető ásványi anyagból, akkor ez arra készteti a testét, hogy megtartsa a vizet, és ez komoly súlygyarapodást eredményez.

Brokkoli

Komoly oka van annak, hogy szinte minden egészséges étrend tartalmaz egy jó nagy adag brokkolit.

A zöld szuperétel gazdag szulforafánban. Ez egy olyan vegyület, amely nem csak növeli a tesztoszteront és megakadályozza a testzsír tárolását, hanem blokkolja az ízületek megsemmisítéséhez és gyulladáshoz kapcsolódó enzimeket is.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A legjobb tennivalók Santorini szigetén!

Tudományos számológép online ingyen!