A legjobb tennivalók Santorini szigetén!

A lélegzetelállító kilátás a szárnyaló sziklákról, fehérre meszelt templomok, amelyek tetején fényes kupolák vannak, és az elveszett civilizáció régészeti kincsei csak néhány ok arra, hogy Santorini-szigetet rendszeresen felveszik a világ leglátogatottabb helyeinek listájára.

A hivatalosan Thira nevű, mindig napos Santorini a legnagyobb és kétségtelenül a legszebb sziget a Kükládok csoportjából, amely Görögország szárazföldjétől délkeletre fekszik a kék Égei-tengeren.

Az ókori Thera a Kamari és Perissa partjai között a tengerben fekvő magas sziklákon helyezkedik el. Itt mindenképpen érdemes kipróbálni a római fürdőt, a 4. századi hellenista építményeket sem szabad kihagyni és az Apollo szentélye is megér egy látogatást, amely 8. századi graffitivel díszített.

Therasia szigete ideális úti célt szolgál azoknak a látogatóknak, akik szeretnék élvezni Santorini napos hangulatát, a tömeg nélkül. Az öt kis faluból ez a legnagyobb, pedig csak kb. 150 lakosa van.

A kisebb sziget ugyanolyan festői építészettel büszkélkedhet, mint Santorini, és a lakosság ugyanazokkal a hagyományokkal és szokásokkal rendelkezik.

Akár egy napos kirándulásként, akár hétvégi kiruccanásként is élvezheti, Therasia autentikus görög szigeti élményeket kínál a látogatók számára. Miután Santorini fővárosa volt, Pyrgos egy domb tetején ül, amely minden irányból lenyűgöző kilátást nyújt a szigetre.

A dombcsúcson velencei kastély maradványai is fellátogathatók. A várfalakon bel ül található egy templom, amelyet a 10. században építettek. A fővárosban, Fira-ban található az őskori Thera Múzeum, Santorini egyik legfontosabb kulturális látványossága. A 2000-ben megnyitott múzeum kincseket tár fel, amelyeket az Akrotiri ásatás során fedeztek fel, beleértve a színes freskók kiterjedt gyűjteményét.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük | Kutya Ma

Tavasszal fogyasztható gyümölcsök és zöldségek