Aruba – a karibi térség gyöngyszeme

Aruba egy népszerű karibi sziget, Venezuela partjainál, a nyaralók számára, akik saját napsütötte helyüket keresik. De az all inclusive üdülőhelyek és a tengerjáró hajók mellett rengeteg természeti csodát élvezhetünk itt.

A közeli elhagyatott partoktól és kitaposott pályától a sivatagszerű tájakig a belső térben a szabadtér rajongói imádni fogják ezt a helyet. A tevékenységek a kite szörfözéstől a sznorkelezésig terjednek. Rengeteg szállással, a tengerjáró hajókat örömmel fogadó kikötővel, egy nemzetközi repülőterrel, valamint egy sor stranddal, tengerparti bárral és történelemmel Aruba sokat adhat önnek viszonylag kis helyen; ez a sziget 20 mérföld hosszú és 6 mérföld széles. Ennek ellenére, ha Arubán szállunk meg, akkor is fontos a bölcs választás. A légkör és a kényelem attól függően változik, hogy helyet foglal-e a nyüzsgő fővárosban, tengerparti üdülőövezetben vagy a sziget egyik kisebb falujában.

Palm Beach Aruba északnyugati partvidékén található, a két mérföld hosszú homokszakasszal büszkélkedő területen. Az Eagle Beach délre található – a kettőt elválasztja a Bubali Bird Sanctuary -, és ez a sziget legszélesebb strandja. Nem kevesebb, mint négy teknősfaj fészkel ezen a tengerparton is. A Palm Beach-i szálláshelyek fő tömegével – a csúcskategóriás luxusláncoktól kezdve a kis butikok kínálatáig – jó időszakokat élhet meg itt. Ez azt jelenti élénk bárok és éttermek találhatók meg itt. Az Eagle Beach viszont kevésbé rendelkezik szállással, bár itt még mindig megtalálható néhány szálloda, étterem és bár. Érdekes, hogy az itt található széles homokszakasz miatt a tengerparti tenisz meglehetősen népszerű az Eagle Beach-en. Itt lehetősége van tengerparti étkezésre, a romantikus naplementére és a pihentető nyaralásra is többek között.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Milyen az újjászületett tudor stílus?

A joghurtos pácok tudománya