Milyen az újjászületett tudor stílus?

A Újjászületett tudor építészet népszerű és könnyen felismerhető 20. századi építészeti stílus, amely az Egyesült Államokban található. A késő középkori angol Tudor stílus ihlette, az amerikai Újjászületett tudor építészet az eredeti stílus elemeit kölcsönzi, hogy az elmúlt évszázadokban az angol vidéki élet fantázia változatát közvetítse.

Az Újjászületett tudor példái a kiterjedt kőből épült kastélyoktól a favázas külvárosi házakig, a mesekönyvből előbukkanó nádtetős házakig terjednek. A legismertebb Tudor-házak elbűvölő és jellegzetes faanyag-részletekkel rendelkeznek, amelyek eredetileg annak a Tudor-épületnek az eredményei voltak, amelyek egy új ház esetében fából készült keretet építettek, mielőtt agyaggal vagy vakolattal töltötték volna meg, és a függőlegesen elhelyezett hosszú, fából készült gerendák láthatóak maradtak. De az újjászületett tudor stílus faanyaga csak díszes, dekoratív virágzású, amely tiszteleg az eredetivel szemben.

A Manhattan keleti oldalán álló Tudor City negyedet Fred F. French ingatlanfejlesztő építette az 1920-as években az Újjászületett tudor fellendülés magasságában. A világ első lakótelepi épületegyüttesének mondták, hogy a Tudor építészeti elemeket és részleteket, például frízeket, tornyokat és gótikus ablakokat alkalmazott standard NYX téglalap alakú téglaépületű lakóházakra. A Midtown-tól sétatávolságra, a Grand Central közelében található. A Újjászületett tudor építészet eredettörténete egészen a késő középkori építési stílusokig vezethető vissza, amikor a legendás angol Tudor-ház dinasztia uralkodott (1485-1603). A régi Tudor-építészethez hasonlóan ez a stílus ötvözi a reneszánsz és a gótikus design elemeket, és olyan stílust hoz létre, amely leginkább olyan részletekről ismert, mint a faanyagok, a meredek lejtésű tetők és az aszimmetrikus kialakítás.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A márványos törpelumma társai lehallgatásával választja ki a tenyészhelyeket

Aruba – a karibi térség gyöngyszeme