Így néz ki egy hangya arca közelről. Rémületesen közeli fotó nyerte el a fotópályázat különdíját!

A hangyák sokak számára a rémálmok tárgyát képezik, mivel a hangyák harapással fenyegetnek és csillapíthatatlan viszketést válthatnak ki.

A Nikon idei Small World Photomicrography Competition 2022 című fotópályázatán készült közeli kép az egyik ilyen aprócska rémségről olyan rémületet vált ki, amely úgy terjed az interneten, mint a nyirokrendszerben a méreg.

Eugenijus Kavaliauskas litván fotós örökítette meg a borzalmas látványt, amiért a zsűri a “Kiemelt képek” díját kapta.

A “Hangya (Camponotus)” címet viselő képet a hangya idegenszerű arcának ötszörös nagyításával készítették egy 10x-es sztereó mikroszkóp alatt.

Mitől olyan ijesztő ez a nagyított kép?

Talán a rovar csápjai, amelyek kísértetiesen hasonlítanak egy démon szúrós, vörös szemére. Vagy talán a rovar borotvaéles fogai, amelyek arra szolgálnak, hogy egyetlen harapással átszúrja áldozata húsát.

Nem ez a hátborzongató kép az egyetlen ijesztő dolog a hangyákban. Az entomológusok dokumentálták, hogy a hangyák zombivá változnak, miután kapcsolatba kerültek tudatvezérlő parazitákkal, egymás szájába hánynak, hogy társadalmi kötelékeket alakítsanak ki, és a királynők önként feláldozzák magukat, hogy megtarthassák a trónt.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Vaják 3. évad – Minden, amit a sikeres Netflix sorozatról tudunk

Ayurvédikus útmutató a stressz kezeléséhez