Vaják 3. évad – Minden, amit a sikeres Netflix sorozatról tudunk

Netflix

A Netflix végre néhány izgalmas újdonsággal kecsegtetett a Vaják 3. évadjáról. Nemcsak azt tudhattuk meg, hogy a forgatás befejeződött, de azt is megerősítették, hogy 2023-ban visszatérünk a kontinensre, ahol Ríviai Geralt története játszódik.

Bár hivatalos dátum még nincs a Netflix sorozatok egyik legsikeserebb alkotásának, már elárulták, hogy a sorozat megjelenése valamikor a jövő nyáron lesz. Szóval, akik már nagyon várják az új epizódokat Geralt, Ciri, Yennefer és Jaskier társaságában, azoknak még várniuk kell egy keveset.

Sőt a sorozat kreatív csapata megerősítette, hogy Andrzej Sapkowski mely műveit adaptálja a a 3. évadban. Emellett néhány új szereplő és egy izgalmas szinopszis is érkezett, hogy ezt a néhány hónapot valahogy még átvészeljük, mielőtt a képernyőnkre kerül a Vaják 3. évad.

A Vaják 3. évadának megjelenési dátuma 2023 nyarán lesz

Netflix

A Vaják 3. évada 2023 nyarán jelenik meg. Bár nincs szűkebb ablak, amiből kiindulhatunk, ez most azt jelenti, hogy a Netflix-saga következő része 2023 júniusa és augusztusa között érkezik.

Az évad forgatása mostanra befejeződött. Henry Cavill még egy üzenetet is írt az alkalomból. Ha minden rendben van, a sorozat mostantól az utómunkálatokba kezd, és jövőre várhatóan újabb megjelenési dátumot jelentenek be, esetleg az első trailerrel egybekötve.

A Vaják 3. évad szereplőgárdája

A Vaják 3. évadának szereplőgárdájában természetesen visszatér Geralt (Henry Cavill), Ciri (Freya Allan) és Yennefer (Anya Chalotra).

A sorozat további állandó szereplői, Jaskier (Joey Batey), Fringilla (Mimi Ndiweni), Cahir (Eamon Farren) valószínűleg szerepet kapnak majd – ahogy Francesca (Mecia Simson), Filavandrel (Tom Canton), Triss (Anna Shaffer), Tissaia (MyAnna Buring), Dara (Wilson Mbomio), Istredd (Royce Pierreson), Vilgefortz (Mahesh Jadu) és Stregobor (Lars Mikkelsen) is.

A Vaják 2. évadában bemutatott karakterek közül is van egy maroknyi, akik visszatérésre várnak. Ezek közé tartozik Dijkstra (Graham McTavish), Phillipa (Cassie Clare) és Lydia (Aisha Fabienne Ross). A második évad fináléja után várhatóan Vesemir (Kim Bodnia), Lambert (Paul Bullion) és Coen (Yasen Atour) is felbukkan a 3. évadban. Plusz ne feledkezzünk meg Duny újbóli felbukkanásáról sem, akit immár Nilfgaardian Emhyr császárként (Bart Edwards) ismerhetünk.

Hissrich azt is közölte, hogy Codringher (Simon Callow) és Fenn (Lizz Carr) visszatérnek a harmadik évadban.

Négy új színész is csatlakozik a felálláshoz:

  • A Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája szereplője, Meng’er Zhang fogja játszani Milvát, “egy embert, akit a Brokilon erdő dryadjai fogadtak örökbe”. Őt úgy is jellemzik, mint egy “vad és tehetséges vadászlányt”.
  • Robbie Amell a “született harcos” Gallatint alakítja. Ő “egy gerilla Scoia’tael sereget vezet, amely Nilfgaard nevében harcol”.
  • Hugh Skinner Radovid, “királyi playboy és Vizimir király öccse”. “Hirtelen a redaniai hírszerzés belső embere lett.”
  • Christelle Elwin játssza Mistle-t, a Patkányok egyik tagját. Ők “egy bandát alkotnak, akik a gazdagoktól lopnak, és maguknak – és néha a szegényeknek – adnak”.

A Vaják 3. évadának története: mi következik és mely könyveket adaptálják?

Netflix

A Netflix kiadta a Vaják 3. évadának hivatalos összefoglalóját, amely így szól: “Miközben a kontinens uralkodói, mágusai és vadállatai versengenek a lány elfogásáért, Geralt rejtekhelyre viszi Cirit, eltökélve, hogy megvédje újonnan újraegyesült családját azoktól, akik elpusztításával fenyegetnek. A Ciri mágikus kiképzésével megbízott Yennefer elvezeti őket Aretuza védett erődjébe, ahol reméli, hogy többet megtudhat a lány kiaknázatlan erejéről; ehelyett rájönnek, hogy a politikai korrupció, a sötét mágia és az árulás csataterére kerültek. Vissza kell vágniuk, mindent kockára kell tenniük – vagy azt kockáztatják, hogy örökre elveszítik egymást.”

A Vaják 3. évadának története ott folytatódik, ahol a második évad abbamaradt: a háló egyre szorosabbra zárul Ciri körül. Nilfgaard, Redania és az északi királyok mind el akarják fogni – vagy ami még rosszabb, meg akarják ölni – Cintra oroszlánkölykét. Francesca és a megmaradt elfek is célkeresztjében van Ciri, aki most Geralt és Yennefer védelme alatt áll. Ezek a harcoló felek és frakciók szinte biztosan a következő évad mozgatórugói lesznek.

Az árulás lehet a játék neve a Vaják 3. évadában is. Aretuza és mágusai látszólag megosztottak abban, hogy kit szolgáljanak, míg Jaskier Dijkstra és Redania zsebében van. Ez bajokat jelent Yennefer, illetve Geralt számára.

Lauren Schmidt Hissrich elárulta, hogy a következő évadban Andrzej Sapkowski ‘Time of Contempt’ című művét adaptálják. Az első évad az Utolsó kívánság egyes aspektusait adaptálta, míg a második évad az Egy szemernyi igazságra és az Elfek vére nagy részére koncentrált.

Ezek alapján számítani lehet Geralt egyik legbrutálisabb harcjelenetére, Ciri odüsszeiájára és a Patkányok nevű bűnözői csoport bemutatkozására.

Hol forgatták a Vaják harmadik évadát?

A harmadik évadot 2022 márciusában kezdték el forgatni Laghi di Fusine-ban, egy befagyott tónál Észak-Olaszországban. A forgatás ezután a szlovéniai Predjama várába és a horvátországi tengerparti helyszínekre költözött, majd visszatértek a korábbi forgatás helyszínére, az angliai Longcross stúdióba és a Surrey környéki vidékre, de a gyártás közepén Wales és Marokkó különböző helyszínein is folyt a forgatás.

A forgatás szeptemberben fejeződött be, majd Cavill egy nyilvános levelet írt a The Witcher stábjának. ‘Micsoda évad volt ez! Csak meg akartam köszönni mindannyiótoknak az elszántságot és az elkötelezettséget a kemény forgatás alatt’ – írta. ‘Remélhetőleg mindannyian megkapjátok a jól megérdemelt pihenést’.

Mikor számíthatunk a Vaják 3. évadának előzetesére?

Röviden: egy darabig még nem. A Vaják következő évadának korábbi első megjelenései mind júliusban érkeztek, öt hónappal a decemberi megjelenési dátum előtt. Most, hogy a 2023-as nyári megjelenési dátum megerősítést nyert, legkorábban 2022 végén számíthatunk a Vaják 3. évad filmelőzetesére.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Lockwood és Tsa. – Itt a Netflix új természetfeletti sorozatának első bepillantása

Így néz ki egy hangya arca közelről. Rémületesen közeli fotó nyerte el a fotópályázat különdíját!