Hogyan hozhatja ki a legtöbbet a kávéfőzőből?

Az eszpresszó gép bonyolult eszköz, amelynek egyetlen célja van: nagyszerű eszpresszó italok készítése. Egy nemrégiben készült áttekintésképpen sok időt töltöttem többféle otthoni eszpresszógéppel, az árkülönbségek széles skáláján, és egy dolog nyilvánvalóvá vált, hogy sok ilyen gépet magasabb teljesítményre lehet ösztönözni – ha tudja, hogyan kell.

Bizonyos esetekben ez a mellékelt alkatrészek némelyikének frissítését jelentette, míg másokban egy “hack” elsajátítása volt a titok nyitja, hogy elősegítse a kívánatosabb főzési hőmérséklet elérését. A fém portafilter kosarak a kávéfőző szűrői. Kompakt korongban tartják az őrölt kávét, és az alján nagyon finom lyukak vannak, hogy az eszpresszó kiléphessen az alatta lévő csészébe. Az otthoni gépekhez mellékelt kosarak közül sok azonban olyan tervezési korlátokkal küzd, amelyek megakadályozhatják a kávé ízének jó kivonását, ilyen például kúpos forma és a pontatlanul fúrt lyukak. A VST kosarak sokkal jobbak; lézerrel fúrtak és lapos falúak, vagyis egyenletesen tudják kinyerni a kávét.

Az egyenletes extrakció érdekében azt akarja, hogy a víz egyenletesen folyjon át a kávéban, erre ösztönzik a VST egyenes falai és precíz furatai. A kúpos kosarakkal viszont az oldalak szinte „holt zónákká” válnak, míg az alja túlzottan kihúzódik, mivel az oldalakból származó víznek át kell áramlania a kúpos fenéken, mielőtt kilép onnan. Ha van olyan gépe, amely befogadja a VST kosarakat – például a Gaggia Classic Pro, amelyet az egyik kedvenc otthoni eszpresszó gépünknek minősítettünk, csak a a Breville Bambino Plus után – akkor javaslom a frissítés elvégzését. Rendelés előtt meg kell mérnie a portafilter átmérőjét, mivel a legtöbb VST kosarat 58 mm-es portafilterekhez tervezték. Webhelyük a VST kosarakkal kompatibilis gépeket is felsorolja, hogy megerősítse, hogy a sajátjával működnek.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Higanyban gazdag grönlandi jeges olvadékvizek

Így érheti el, hogy a tacskó abbahagyja a gödrök ásását az udvarban!