Lehet-e otthoni jóga gyakorlatokkal szabályozni a menstruációt?

Szabálytalan menstruációnak nevezzük, amikor a menstruációs vérzés kiszámíthatatlan vagy késik, esetleg hamarabb érkezik. A tudományos kutatások kimutatták, hogy a nők szabályozhatják a rendszertelen menstruációs ciklust rendszeres otthoni jóga gyakorlatok végzésével és az életmódbeli változásokkal, például az étrendjük megváltoztatásával.

A nők más természetes módokat is kipróbálhatnak, mint például kurkuma vagy ananász fogyasztás, bár nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ezek a módszerek működnek.

A kutatók azt állítják, hogy az érzelmi stressz magas szintje szabálytalan ciklust okoz. A stressz csökkentésének módja segíthet egy személynek a menstruációs ciklus szabályozásában.

A stresszes helyzetek elkerülése és a családban vagy a munkahelyen nagyon sokat segíthet. Ha nem lehetséges a stressz elkerülése, próbálkozzon olyan tevékenységekkel, amelyek korlátozzák a testre gyakorolt hatást. A meditáció egyszerű és ingyenes módja annak, hogy csökkentse az otthoni vagy munkahelyi stresszt. Mivel a stressz és a szabálytalan menstruáció összekapcsolódnak, a stressz csökkentése az időszakokat rendszeresebbé teheti.

A jóga gyakorlatok jótékony hatásai

A jóga a meditáció fizikai formája, amit a legtöbb ember otthon is kipróbálhat. Világszerte rengeteg ember használja ezt az ősi gyakorlatot, hogy javítsa jólétét.

A jóga gyakorlása hatékony módja lehet a menstruáció szabályozásának. Egy 2013-as tanulmány megállapította, hogy a napi jóga gyakorlat segítette a szabálytalan menstruációval összekapcsolt hormonok egyensúlyát. A testtömeg változásai befolyásolhatják az ember menstruációs ciklusát. Az alacsony testtömeg miatt az egyén ciklusai szabálytalanok vagy akár megállhatnak. A testnek szüksége van zsírra a menstruációs ciklus hormonjainak előállításához, így a súlygyarapodás segíthet szabályozni a menstruációt.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A WD-40 sikerének meglepő titka a zseniális marketing stratégia

Az erősen cukrozott italok a szív-érrendszeri betegségek tényezői lehetnek