Az erősen cukrozott italok a szív-érrendszeri betegségek tényezői lehetnek

A közelmúltban végzett kutatás feltár egy összefüggést a cukorral édesített italok és a szív- és érrendszeri megbetegedések által okozott halálozási kockázat között. Az új tanulmány a Circulation című folyóiratban jelent meg, az American Heart Association (AHA) kiadványában. Az eredmények azt mutatták, hogy amikor több cukros italt fogyasztanak az emberek, a halálozási kockázat ennek megfelelően emelkedik.

Ennek az összefüggésnek a megértéséhez a kutatók 37 716 férfit és 80 647 nőt vizsgáltak ebben a tanulmányában. Az egyéb táplálkozási tényezők, a fizikai aktivitás és a testtömeg-index ellenőrzése után a csapat megállapította, hogy ezek a cukros italok a szív- és érrendszeri betegségek magasabb halálozási arányával, valamint a magasabb rákos megbetegedésekkel társultak.

Megvizsgálták a mesterségesen édesített italok és a halál közötti kapcsolatot

A kutatók megállapították, hogy egy cukros ital cseréje mesterségesen édesített itallal némileg csökkentette a halál kockázatát, mindazonáltal négy vagy több mesterségesen édesített ital fogyasztása a nőknél nagyobb halálozási kockázattal jár.

“A cukros italok helyett ivóvíz az egészséges választás, amely hozzájárulhat a hosszú élettartamhoz” – mondja Vasanti Malik, a tanulmány vezető szerzője, majd így folytatta: “A diétás üdítő felhasználható a cukros italok gyakori fogyasztói számára, hogy csökkentsék a cukorbevitelt, de a víz a legjobb és legegészségesebb választás.”

A víz nemcsak az egészséget veszélyeztető italok helyét foglalja el, hanem a jó egészség szempontjából is elengedhetetlen, mivel segít a hőmérséklet szabályozásában, az ízületek jó állapotban tartásában, és segít megszabadulni a méreganyagoktól. Az ivóvíz csökkentheti az ember teljes kalóriabevitelét, valamint pénzt takaríthat meg vele.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Lehet-e otthoni jóga gyakorlatokkal szabályozni a menstruációt?

Megtanulhatják-e a tudósok, hogyan távolítsák el a rossz emlékeket?