Hozz létre egy hívogató és produktív munkaterületet az irodádban – irodabútor elrendezési tippeket kezdőknek

Az irodahelyiség lakberendezésénél tartasz és nem tudod, hogyan rendezd el a bútorokat megfelelően? Kövesd top tippjeinket az irodabútorok elrendezéséhez, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a helyiségből. Egy rendezettnek és hívogatónak tűnő tér csökkenti a stresszt és jobb munkafolyamatot is tesz lehetővé. Ráadásul egyszerűbb létrehozni, mint gondolnád!

Mielőtt belevágnál, ne felejtsd el szem előtt tartani ezt a négy dolgot:

  • 1. A bejárat
  • 2. Látvány
  • 3. Zsúfoltság
  • 4. Forgalom

Kezdetnek azt kell elérni, hogy az iroda bejárata minél akadálymentesebb legyen. Ha a nagyméretű tárgyakat, például az íróasztalokat és könyvespolcokat az ajtótól távolabb helyezed el, az a nagyobb szabad tér illúzióját kelti és megkönnyíti a szobába való belépést is. A vizuális egyensúly fontos tényező az irodabútorok elrendezésekor, függetlenül a mérettől. A bútorok és a dekoráció egyenletes elosztása a helyiségben szimmetriát és egyensúlyt teremt.

Emellett állj ellen a kísértésnek, hogy az összes falfelületet kitöltsd. Ha hagysz némi szabad teret, az iroda nagyobbnak tűnik, mint egy túlságosan zsúfolt tér. Az alaprajznak tartalmaznia kell egy fél méter széles képzeletbeli járdát is, hogy javítsa a forgalom áramlását. Ezt úgy érheted el, hogy a könyvespolcokat és az irattartó szekrényeket az íróasztal közelében helyezed el, hogy a „közlekedőfolyosók” nyitottak maradjanak, és a tér könnyebben navigálható legyen.

Az irodabútorok elrendezésekor a világítás is fontos tényező a kellemes légkör megteremtésében. A természetes fény mindig ideális választás, de a kiegészítő világítás is előnyös lehet. A megvilágítás maximalizálása érdekében helyez minden íróasztalt egy ablak vagy természetes fényforrás, például egy tetőablak mellé vagy alá. A művészet és a növények szintén kevésbé sterillé tehetik a munkaterületet.

Végezetül az irodabútorok elrendezésekor vedd figyelembe, hogy mennyire kell kényelmesnek lennie a bútoroknak. A kényelem közvetlenül befolyásolja a termelékenységet. A túl sok bútor szűkössé és kényelmetlenné teheti a helyiséget, míg a túl lazán elhelyezett bútorok nem segítik a koncentrációt. Az ergonómikus székek és íróasztalok nagyszerű módja annak, hogy a kényelmet a stílus megalkuvása nélkül helyezd előtérbe.

Ha szervezési eszközökről van szó, mindenképpen használd ki a polcokat és más tárolási lehetőségeket. A polcok segíthetnek csökkenteni a rendetlenséget, több helyet biztosíthatnak a kiegészítőknek és az iratoknak és rendezett, szervezett megjelenést kölcsönözhetnek az irodának.

A szervezettségnek és a stílusnak nem kell kizárnia egymást. A tárgyak kategorizált dobozokba, fonott kosarakba vagy dekoratív tárolókba való szétválasztása segíthet a tárgyak nyomon követésében és jól is fog kinézni. Az irattartó szekrények telepítése szintén nagyszerű módja annak, hogy gyorsan és könnyen hozzáférj a dokumentumokhoz, miközben a dolgokat rendben is tartod.

Kövesd ezeket a tippeket, hogy az irodabútorokat úgy rendezd be, hogy produktív és kényelmes légkört teremts.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A legelbűvölőbb évelő virágok – ezek nem hiányozhatnak egyetlen szép és látványos kertből sem!

A testpermet, mint a szépségápolás alapvető eleme