6 bizonyított módja az egyszerű konyhai rendszerezésnek

Konyhabútoraid zsúfolásig vannak kacatokkal? Készen állsz arra, hogy rengeteg okos lomtalanítási megoldással átalakítsd a teret? Íme néhány kipróbált és bevált módszer, amelyekkel a konyhai rendszerezés gyerekjátékká válik.

1. Akaszd fel

Akaszd a kötényeket, sütőkesztyűket és konyharuhákat falra felszerelt fogasokra, a főzőhely elérhető közelségében. Ha van hely a tűzhely vagy a konyhasziget fölött, akassz fel egy edénytartót, ez egy nagyszerű módja annak, hogy a terjedelmes tárgyak kikerüljenek a konyhaszekrényből és felszabadítsd a teret.

2. Tárolás használat szerint

Rendezd és tárold a tárgyakat a használat gyakorisága szerint. Például a só- és borsszórót helyezd köze, a többi fűszert pedig hátrébb a konyhabútoron. Ez az elv jól működik a munkalapod esetében is. Tartsd kéznél a vízforralót, ha gyakran használod, és helyezd el a turmixgépet a munkalap végére, ha azt ritkábban használod.

3. Rakd őket magasra

Tárold egymáson belül a műanyag edényeket, a fedeleket pedig tartsd a közelben. Sokkal egyszerűbb, ha a fedeleiket külön tartod. Ha megpakolod őket akkor rakd egymásra, hogy a tárolás nem foglaljon sok helyet.

4. Rejtett tárolás okosan

Ha új konyhát tervezel, gondolj az okos tárolásra. A tálcák, amelyek szépen elférnek a konyha zugaiban, vagy a kihúzható tárolók, amelyekbe sokkal több mindent pakolhatsz, mint a hagyományos szekrényekbe, remek példák. Alternatív megoldásként választhatsz egy szabadon álló egységet, amelybe intelligens tervezési funkciókat építettek be.

5. A polc a te barátod

Kifogyott a szekrénytér? Ne aggódjon, a nyitott polcok a legjobb megoldás a túlzsúfolt szekrényekre. A poharakat és tányérokat egymásra pakolhatod, hogy szép látványt nyújtsanak. Ráadásul ez a trendnek is megfelel.

6. Tárold a tárgyakat függőlegesen

Rengeteg fiókod van a konyhádban? A tárgyak függőlegesen történő tárolásával sokkal rendezettebbé teszi a dolgokat. Címkézd fel a tárolókat, hogy a dolgok könnyen megtalálhatók legyenek.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Miért nő az online kaszinó játékok népszerűsége?

Egy tanulmány szerint a tisztább energiára való áttérés 12 billió dollárt takaríthat meg a világnak 2050-ig