A testpermet, mint a szépségápolás alapvető eleme

A napi szépségápolási rutin sikerének a kulcsa a megújulásra való nyitottság. Ha ugyanis folyton ugyanazon termékek játszanak főszerepet a menetrendben, akkor idővel stagnálás alakulhat ki. Mivel a bőr, vagy éppen a haj állaga olykor változik, ezért még állapotromlás is bekövetkezhet. Viszont ha a frissítően új termékek is helyet kaphatnak, akkor egészen új köntösbe bújtatható a bőrtáplálás.

Illatos, frissítő, tápláló – vajon mire gondolunk?

A megfejtés a testpermet. Ez az a szépségápolási készítmény, amit sokan hajlamosak úgymond félvállról venni, vagy éppen egyetlen szűkös skatulyába zárni, mondván a célja az illatár biztosítása. Ez azonban egy roppantul szűk és kifejezetten hiányos keresztmetszet, már ami a termék valódi milyenségéről adható. Mert igen, kétségtelenül lényeges az esetében az, hogy milyen illatot áraszt magából, mert ennek a tulajdonságának köszönheti többek között azt, hogy a legtöbben mint frissítőt alkalmazzák, főleg a nyári, tikkasztó kánikulában. Ugyanakkor a testspray előnyeit kár lenne ebben az egy jellemvonásban összetömöríteni. Ugyanis túl a vonzó, ellenállhatatlan, üdítő illatjegyeken, figyelmet követelnek maguknak a táplálásért felelős összetevők is. Bizony, a permet igazság szerint egy komoly jelentőséggel bíró testápolási termék, ami olyan anyagokat is tartalmaz, túl az aromákon, amik nagyban hozzájárulhatnak a bőr egészséges állapotának fenntartásához, megőrzéséhez. S ez az az oldal, amit a legtöbben nem ismernek, vagy nem tapasztaltak még meg, pedig a jelentősége vitathatatlanul óriási.

Akkor a testspray helyettesítheti a testápoló krémet?

Nem, még egy pillanatra sem. Éppen úgy, ahogy a szárazsampon sem kelhet birokra a normális samponnal és hajmosással, úgy a permet sem ütheti ki a nyeregből a krémezést. Nem ez a célja, ellenben kiegészítésnek tökéletes. Ezen a szemüvegen keresztül képtelenség rosszul használni, túladagolni. A lényeg, hogy arra nem alkalmas, hogy önmagában garantálja a bőr számára elengedhetetlen összes tápanyagot, vitamint, nyomelemet, ellenben arra pazar alternatívaként szolgál, hogy felfrissülést hozzon magával úgy, hogy közben természetesen maximálisan táplál. A nap bármely szakában elővehető, fújható, de mindenképpen érdemes fürdés, zuhanyozás utáni időszakra időzíteni a permetet.

Amit még mindenképpen célszerű az esetében megfontolni, az a plusz parfümhasználat. Ugyanis ha a kiszemelt spray kellően erőteljes illattal rendelkezik, akkor vagy nem ildomos parfümöt alkalmazni a keveredés és túlzott illatfelhő miatt, vagy olyan típusban taktikus gondolkodni, aminek az alap karaktere passzol a permet jellegéhez. Így a harmónia garantálható, sőt az összhang tulajdonképpen tovább erősíthető, fokozható. Mindenesetre mind a permet mennyiségének beállításánál, mind a parfümmel való kombinálásnál jó ötlet azt a régi, mégis nagyon hasznos tanácsot szem előtt tartani, hogy a kevesebb olykor sokkal-sokkal több. A permet egyébként jó esetben órákon át tartó illatárral járulhat hozzá a mindennapok könnyedségéhez, és a frissességet adó érzés sem csak múló ábránd az esetében.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozz létre egy hívogató és produktív munkaterületet az irodádban – irodabútor elrendezési tippeket kezdőknek

Változott a Netflix top 10 sorozatok listája! A Wednesday lett az első beelőzve a Stranger Things sorozatot is