Belgium legszebb városai

Belgium fontos kereskedelmi útvonalak középpontjában található és városai már régóta vonzzák a gazdagságot. Gyönyörű központjait folyamatosan ápolták a történelemben, lenyűgöző katedrálisokkal, templomokkal és kastélyokkal együtt. A gofri, a csokoládé, a sör és a sültek otthona, Belgium, és annak városai számos kiváló éttermet és bárt biztosít amelyek mindenki igényeit kielégítik majd és Belgium városai biztosan nem fognak csalódást okozni.

Brugge középkori utcái álomszerűek ezért érdemes felfedezni őket. A csodálatos macskaköves utcák a kávézóval szegélyezett sugárutak és a kanyargós csatornák rengeteg lehetőséget nyújtanak. Ez az egyik legszebb hely Európában, és „északi Velence” néven is emlegetik. Bár kétségtelenül szép, túlságosan zsúfolt lehet a turisták szempontjából, ezért a legjobb, ha lehetőség szerint hétköznap látogatja fel a várost. A bájos városba csalogatják a szomszédságában rejtett atmoszferikus bárok és kávézók amelyek tökéletesek a belga fantasztikus sörök ízleléséhez.

Brüsszelt gyakran figyelmen kívül hagyják a szomszédos Párizs vagy Amszterdam miatt, viszont Brüsszel egy olyan lenyűgöző város, amelyet remek látogatni és még jobb élni benne. Brüsszel Belgium fővárosa és ez egyben az Európai Unió székhelye. Ez egy igen multikulturális hely, ahol felfedezhetjük a török környékeket, valamint a portugál és a brazil területeket is.

Az élet és a hangulat itt igazán nyugodt, az építészet eklektikus és káprázatos; a szép szecessziós épületek kiemelik a karikatúrákkal felderített kúriákat és hatalmas betonépületeket – amelyek a belga kulturális örökség fontos részei. A történelmi központ szívében található a lenyűgöző Grand Place, amely kétségtelenül Brüsszel dísze. Számos nagyszerű múzeum is található a közelben.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A szem-agy összekapcsolása visszaállíthatja a látást súlyosabb agyvérzés után is!

Melyek a keserű csokoládé egészségügyi előnyei?