Az olasz konyha gasztronómiai jellegzetességei!

Nincs annál jobb mód egy kultúra megismerésére, mint az ottani emberek által fogyasztott ételek felfedezése.

Az élelmiszerek és az ételek  minden kultúra meghatározó alapja. Ezek tükrözik ugyanis a helyi embereket, a jelenlegi gazdaságot, a történelmet és az éghajlati viszonyokat is.

Az éttermi konyhától az utcai árusig, a helyi ételek az első dolgok, amelyeket utazásaink során keresünk. Mivel Olaszország az egyik leghíresebb világszerte az ételeiről és mivel különösen szeretjük enni Olaszország ételeit a mindennapokban is, összeállítottunk néhányat a számos jellegzetes olasz ételek közül.

Jellegzetes olasz ételek

A gnocchi, vagy más néven krumpligombóc ízvilágát paradicsommal, bazsalikommal és mozzarellával tehetjük felejthetetlenné. Kínálhatunk melléjük mártásokat, melyeknek köszönhetően utánozhatatlan ételt varázsolhatunk a tányérokra. 

Hasonlóképpen népszerű a körtés, gorgonzola sajtos rizottó, mely az összetevők prémium kategóriájának és a profi elkészítésnek köszönhetően bármely alkalomra megállja a helyét. 

A rizottó egyébként is az olaszok egyik alapfogása, melynek elkészítésére azonban kiemelt figyelmet érdemes fordítani, hiszen csak így kaphatunk tökéletes végeredményt. Fontos, hogy folyamatosan keverjük, és megfelelő minőségű rizst válasszunk hozzá. Ízletes alaplével felöntve krémesen lágy végeredményt kaphatunk. 

Az olasz gasztronómia nem arról híres, hogy diétás falatokat kínál. A hazánkban is gyakran az asztalra kerülő lasagne és pizza szénhidrátot ugyan bőven tartalmaz, de ennek ellenére is rengeteg rajongót tudhat magáénak. 

Nem csak húsos verzióban készíthető el a lasagne, hanem zöldséges és túrós változat is létezik. A pizzák sokszínűségéhez pedig kétség sem férhet. Érdemes azonban tudni, hogy a legjobb olasz pizzamesterek is úgy vélik, az igazán jó pizzához nem feltétlen kell sok alapanyag. Erre kitűnő példa a Margharita pizza. 

A titok inkább abban rejlik, hogy kiváló minőségű alapanyagokat használjunk fel, és a sütéshez is a megfelelő módszert részesítsük előnyben. Mindegy, hogy sikeres pizzériát szeretnénk üzemeltetni, vagy otthon készítenénk el az olasz finomságot, ezekre érdemes kiemelt figyelmet fordítani. 

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Tudományos számológép online ingyen!

Hasznos tippek a padlófestéshez!