A mangó feltehetően Délkelet-Ázsiából származik, ahol ma is népszerű gyümölcs. A mangó termesztéséről szóló legkorábbi feljegyzések Indiában i. e. 600 körül készültek. Ma India a világ legnagyobb mangótermelője, és a világ kínálatának több mint felét exportálja. A mangófákat Délkelet-Ázsiában és a világ más trópusi régióiban is széles körben termesztik.
Tartalomjegyzék
Bár a mangó finom, kiváló A- és C-vitamin-, valamint rostforrás is, édes ízüknek köszönhetően tökéletes kiegészítője a turmixoknak, salátáknak vagy desszerteknek.
A gyümölcs káliumban is gazdag, ami segít fenntartani a szervezet folyadék- és ásványi anyag egyensúlyát. Ráadásul a mangó alacsony kalória- és telített zsírtartalmú, így remek rágcsálnivaló vagy bármely diéta kiegészítője.

Íme 5 ok, amiért még ma kezd el beiktatni a mangót az étrendjébe:
1. Tele van tápanyagokkal
A mangó jó A- és C-vitamin-, valamint káliumforrás. Az A-vitamin fontos az egészséges látáshoz és bőrhöz, míg a C-vitamin segít az immunrendszer erősítésében. A kálium a szervezet folyadékegyensúlyának fenntartásához is jótékonyan járul hozzá.
2. Segít a vércukorszint szabályozásában
A mangó gazdag rostforrás, amely segít szabályozni a vércukorszintet. Ez előnyös lehet a cukorbetegek számára, mivel segít megelőzni az étkezés utáni vércukorszint-emelkedést.
3. Segíti az emésztést
A mangó pektint és más oldható rostokat tartalmaz, amelyek segítenek a székrekedés csökkentésében és az emésztésben.
4. Erősíti az immunitást
A mangó antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a szabad gyökök ellen, és megakadályozhatják a sejtek oxidatív károsodását. Ez segíthet az immunrendszer erősítésében is, így a mangó jót tesz azoknak, akik betegségből lábadoznak, vagy akik gyakran vannak kitéve fertőzéseknek.
5. Elősegítik a szem egészségét
A mangó gazdag forrása a luteinnek és a zeaxantinnak, amely két olyan vegyület, amely a szem retinájában található, és segít megelőzni a makuladegenerációt, mivel antioxidánsként fellépve harcol a szabad gyököknek nevezett káros vegyi anyagok ellen.