Hasznos tippek a padlófestéshez!

A padlófestéssel nagyon jól fel lehet dobni egy-egy szobát, de mielőtt nekifognál a munkának, érdemes átgondolnod pár dolgot. Ebben a cikkben olyan tippeket találhatsz, melyek segítenek még jobb munkát végezni, így a végeredménnyel te is biztosan elégedett leszel.

Amiket érdemes átgondolni a padlófestés előtt

Még a bevásárlás előtt szánj időt arra, hogy átgondold, milyen színeket szeretnél felhasználni. A padlónak harmonizálnia kell a plafon és a falak színével, ehhez akár szakértőket is megkérdezhetsz. Ráadásul, mivel elég nagy felületet akarsz átszínezni, az sem mindegy, milyen hangulatot áraszt.

Ha sötét tónusú festéket használsz, azzal komorabbá teheted a szoba dizájnját, ami néha nem jó ötlet a félszuterén vagy kevés napfényt kapó helyiségeknél. Ezeknél érdemes elgondolkoznod a fehérebb színeken, mivel világossá tudják tenni a szobát.

Miután a szín kérdését letisztáztad magadban, a festés előtt alaposan elő kell készítened a padlót. Egy egyszerű felmosás jó eséllyel nem lesz elég, és az elvégzendő munkálatok a padló aktuális állapotától és anyagától is függenek.

A régebbi festéket esetlegesen teljesen le kell marnod, hogy a kétféle festék ne álljon össze valamilyen kulimásszerű, csomós anyaggá. A sérült felületeket ki kell javítanod, melyekhez külön felszerelés és anyagok kellenek. A portalanítás mellett zsírtalanítanod is kell, hogy az új festékréteg ne pattogjon le vagy töredezzen be.

Amennyiben bármilyen kétséged merül fel a padlófestéssel szemben, még a bevásárlás előtt kérdezz meg szakembereket, így az elvégzett munka hosszú távon is szép marad.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az olasz konyha gasztronómiai jellegzetességei!

Mit tehetsz, ha a Labradorod utálja a fésülködést?