A magas vérnyomás mindig rossz?

A magas vérnyomás számos egészségügyi probléma tünete lehet, beleértve a kardiovaszkuláris problémákat, a cukorbetegséget és más anyagcsere-problémákat. Azonban a magas vérnyomás mindig aggodalomra ad okot? Új megállapítások megkérdőjelezik ezt a feltételezést.

Az Egyesült Államokban minimum 75 millió felnőttnek van magas vérnyomása, a Betegség-ellenőrzési Központ (CDC) szerint. Mi a magas vérnyomás? Nos, nehéz erre a kérdésre pontosan válaszolni, mivel a szakemberek még mindig vitatják azt, hogy mi számít normális vérnyomásnak. A különböző szervezetek jelenleg a magas vérnyomás tekintetében különböző iránymutatásokat fogalmaznak meg.

A kutatók összegyűjtötték a résztvevők egészségi állapotáról szóló adatokat a berlini kezdeményezési tanulmány, a Charité kutatási projekt révén. Kétévente megkérdezték a résztvevőket és értékelték a vérnyomást, többek között az egészségügyi mérések közepette.

Azt vették észre, hogy a 80 éves és annál idősebbek, akiknek alacsonyabb vérnyomása volt – 140/90 mm Hg vagy ennél alacsonyabb, 40% -kal magasabb volt a halálozási kockázata, mint azoknál a férfiaknál, akiknél a vérnyomás meghaladta ezeket a küszöbértékeket. Még azok között is, akiknek már volt agyvérzése vagy szívrohama, hasonló kapcsolatot találtak a vérnyomásszint és a halálozási kockázat között. “Eredményeink egyértelműen azt mutatják, hogy ezeken a betegcsoportokon belül az antihipertenzív kezelést az egyén szükségleteinek megfelelően kell módosítani”, jegyzi meg Dr. Antonios Douros, a tanulmány szerzője.

A jövőben a tudósok a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek alaposabb megismerését célozzák meg, hogy megállapítsák, mikor kell valójában vérnyomáscsökkentő szerekhez fordulni, hiszen nem minden esetben rossz előjel, ha valakinek magas vérnyomása van.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Thaiföld: Kanchanaburi legszebb helyei

A szódabikarbóna és a citromlé egészségügyi előnyei