ImádomImádom

Szerbia fantasztikusan szép és lélegzetelállító látnivalói

A szomszédos Szerbia még mindig nem tartozik a közkedvelt kiránduló helyek közé, holott számos olyan szépséges hellyel rendelkezik, amely magával ragadja az oda látogatókat.

Annak ellenére, hogy sokan a tartanak a szláv mentalitástól, és a szóbeszédből hallott háborús helyzetekről, egy igazi kincses doboz, mely arra vár, hogy felfedezzék. Nagyon barátságos nép, mely szívesen látja a turistákat. Fővárosa Belgrád, első látásra senkit sem fog lenyűgözni. Sokkal inkább a karakterével, mint a külsejével csábít.

Belgrád, egy mással össze nem hasonlítható atmoszférával rendelkezik, ebben a városban jó megfér egymás mellett a külföldi underground, a török és a hazai turbo folk zene, egy-egy macskaköves utcában. Azok számára, akik az ízletes szerb ételek és élő szerb zene párosát szeretnék megtapasztalni, akkor a bohémnegyed erre a legjobb közeg, vagyis a Skadarlija.

A természetrajongók számára is számos lehetőség kínálkozik

 

A természetrajongók számára szinte kihagyhatatlan a Tara hegység 1000-1500 méter csúcsai és az azt körülvevő Nemzeti Park. Ezt a csodás búja természetet a Drina folyó szeli át, amely kiváló rafting és kiránduló lehetőségeket nyújt az ide látogatóknak.

A Nemzeti Parkban számos olyan növényt fellelhetünk, amely egyedüli élőhelye itt található, mint pl. a szerb lucfenyő. Ha ide látogatunk, akkor kötelező látnivaló a Bajina Basta közelében található Drina folyó közepén egyedül árválkodó házikó.

Ha szeretnénk belekóstolni a Kusturica filmek hangulatába és szeretnél egy jót bulizni, akkor itt a helyed, a minden év augusztusában tartandó Guča trombitaversenyen. Itt fedezték fél a ma már világhírű Boban Marković-ot.

 

Kihagyhatatlan még Újvidék városa, és az ott található Pétervárad, amely minden évben otthont add az Exit fesztiválnak. Továbbá a Szabadkán található Európa 2. legnagyobb zsinagógája, és ha erre járunk látogassuk meg monarchiabeli fürdővárost, Palicsot.

Szerbia legszebb helyei a természetimádók számára

Uvac

Idilli türkizkék víz hömpölyög a hegyek között, a folyó ellentmondásos pályát vesz egy álomszerű kanyonban, mint valami furcsa földrajzi témájú álom.

Ez a túlzottan virágos bemutatkozás aligha igazolja az Uvac-kanyon fenségét, amely ma Szerbia első számú természeti látnivalója. A kanyarok időnként 270 fokos szögben helyezkednek el, és a természet izgalmas erejét keselyűk, tavak, sasok és barlangok megjelenése teszi teljessé. Ami a természeti látnivalókat illeti Szerbiában, Uvac az egyik legfőbb látványosság.

Tara Nemzeti Park

Az ország legnyugatibb részén, egy kőhajításnyira a bosznia-hercegovinai határtól, a Tara talán nem Szerbia legmagasabb hegye, de az biztos, hogy a legimádottabb hegye. Évezredek óta élnek itt emberek, és a „világ a világon” légkör éppoly fertőző, mint hihetetlen. 

Tavak, kolostorok, folyók, erdők és még sok minden másban is bővelkedik a vidék. Tarát meglátogatni annyit jelent, mint az élet megtapasztalását a legnagyobb nyugalomban. Ez Szerbia legerdősebb területe is, így aki friss levegőre és nyugalomra vágyik egy idillikus környezetben az ne keressen tovább.

Tarcal-hegység (Fruška Gora)

A Vajdaság lapos síkságai fölött magasodó magányos, egyedüli hegye a Fruška Gora, amely könnyedén megközelíthető Belgrádból is annak ellenére, hogy látszólag egy másik bolygón van az ember. 

A nemzeti park Európa legnagyobb hársfa koncentrációjának ad otthont, a sűrű erdő mellett, amely bőséges fedezéket és biztonságot nyújt az itt épült kolostoroknak is. 

A Tarcal-hegység különleges helyet foglal el a fővárostól északra élők szívében, és nem kell a természet szerelmesei, hogy kitalálják, miért.

Vratna kapui

Amig Kelet-Szerbia hiányt szenved a modern városokból, addig bőven pótolja azt a természeti látnivalók kapcsán. 

A Vratna-kapuk egy a számos szerbiai érdekes helyek közül, amely három természetes kőhíd és amelyek mindegyike egyedülálló a maga módján. A környék fantasztikus példája annak, hogy a folyók mennyire tudnak életre kelni. A kapuk akkor keletkeztek, amikor az áramló Vratna folyó miatt beomlott egy barlang teteje.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Amit a legnépszerűbb francia ételekről tudni kell

Így spórolj időt a frizurádon