Szerbia fantasztikusan szép és lélegzetelállító látnivalói

A szomszédos Szerbia még mindig nem tartozik a közkedvelt kiránduló helyek közé, holott számos olyan szépséges hellyel rendelkezik, amely magával ragadja az oda látogatókat.

Annak ellenére, hogy sokan a tartanak a szláv mentalitástól, és a szóbeszédből hallott háborús helyzetekről, egy igazi kincses doboz, mely arra vár, hogy felfedezzék. Nagyon barátságos nép, mely szívesen látja a turistákat. Fővárosa Belgrád, első látásra senkit sem fog lenyűgözni. Sokkal inkább a karakterével, mint a külsejével csábít.

Belgrád, egy mással össze nem hasonlítható atmoszférával rendelkezik, ebben a városban jó megfér egymás mellett a külföldi underground, a török és a hazai turbo folk zene, egy-egy macskaköves utcában. Azok számára, akik az ízletes szerb ételek és élő szerb zene párosát szeretnék megtapasztalni, akkor a bohémnegyed erre a legjobb közeg, vagyis a Skadarlija.

A természetrajongók számára is számos lehetőség kínálkozik

 

A természetrajongók számára szinte kihagyhatatlan a Tara hegység 1000-1500 méter csúcsai és az azt körülvevő Nemzeti Park. Ezt a csodás búja természetet a Drina folyó szeli át, amely kiváló rafting és kiránduló lehetőségeket nyújt az ide látogatóknak.

A Nemzeti Parkban számos olyan növényt fellelhetünk, amely egyedüli élőhelye itt található, mint pl. a szerb lucfenyő. Ha ide látogatunk, akkor kötelező látnivaló a Bajina Basta közelében található Drina folyó közepén egyedül árválkodó házikó.

Ha szeretnénk belekóstolni a Kusturica filmek hangulatába és szeretnél egy jót bulizni, akkor itt a helyed, a minden év augusztusában tartandó Guča trombitaversenyen. Itt fedezték fél a ma már világhírű Boban Marković-ot.

 

Kihagyhatatlan még Újvidék városa, és az ott található Pétervárad, amely minden évben otthont add az Exit fesztiválnak. Továbbá a Szabadkán található Európa 2. legnagyobb zsinagógája, és ha erre járunk látogassuk meg monarchiabeli fürdővárost, Palicsot.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Amit a legnépszerűbb francia ételekről tudni kell

Így spórolj időt a frizurádon