Így spórolj időt a frizurádon

Hogy egy férfi mennyi időt képes a sérójával bíbelődni, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az ilyen témájú YouTube videók bődületes megtekintési aránya. Egyes videók nemcsak megközelítik, de jócskán át is lépik a milliós nézettségi küszöböt. A hajápolás tehát kardinális kérdés egy férfi életében, vélhetően mindannyian stílusos hajat akarunk. Persze anélkül, hogy mindeközben órákat kelljen a tükör előtt szobrozni.

Az alábbiakban következzen három olyan trükk, mellyel időt és nem mellékesen energiát spórolhatsz a reggeli, esti elindulás előtt.

1; A rendszeres hajvágás

Rendben, teljesen kézenfekvő, hogy a stílusos séró alapeleme a fodrász gyakori látogatása. De arra már kevesen gondolnak, hogy a megfelelően karbantartott frizura nem kizárólag egy adott alkalomra szól. A rendszeres hajvágás az első lépés az időmegtakarítás útján. Miért? Mert a lenőtt, töredezett hajat sokkal nehezebb kordában tartani.

Honnan tudhatod, hogy sürgősen fodrászra van szükséged? Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket. Kezelhető a frizurád? Zavar a mindennapokban? Napi szinten mennyi időbe telik, míg a megfelelő stílusra alakítod?

A rendszeresen nyírt frizurával nemcsak időt spórolsz, de ápolt, igényes, magára adó férfi benyomását kelted a környezetedben.

2; Az előformázás

Igen-igen, tudom, hogy ilyen szavak többnyire egy női szépségszalonban hangzanak el, mégis a drága időd legjobb barátja. De! Ha jót akarsz magadnak – és legfőképp a hajhagymáidnak – akkor hagyd a törölközővel való szárítást, majd a maroknyi hajzselével történő formázást. Ez a megoldás ugyanis csak látszólag spórolós, és hosszabb távon megbosszulja önmagát.

Hidd el, hogy a hajszárítással nemcsak a hajad egészségmegőrzéséért tehetsz, de a stílus kialakításában is a segítségedre lesz. Nem véletlen, hogy a fodrászok soha nem engednek ki vizes, nedves hajjal a szalonból.

Ne moss naponta hajat.

Végül pedig egy jó tanács ehhez a ponthoz: bizonyára feltűnt már, hogy minél többet mosod a séród, annál hamarabb kezd zsírosodni. Ennek hátterében egy ördögi kör áll, miszerint a fejbőrödet egy vékony zsírréteg fedi a kiszáradástól, amit a szervezeted termel. Minél jobban igyekszel lemosni ezt a réteget a fejedről, annál inkább arra sarkallod a szervezeted, hogy újratermelje.

Ezzel persze nem arra szeretnélek bátorítani, hogy ápolatlan legyél, ám, ha nem szükséges, akkor hagyd a napi hajmosást.

3; A megfelelő termékek kiválasztása

Ember legyen a talpán, aki a boltok polcain található kismillió samponból, balzsamból, kondicionálóból ki tudja választani a megfelelőt. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ami az egyik hajnál működik, az a másiknál nem, szóval a dolog egyáltalán nem rózsás.

Ha nem vagy olyan szerencsés helyzetben, hogy évek óta bevált terméket használsz, akkor egy kis utánajárásra lesz szükséged. Oké, arról volt szó, hogy időt spórolsz meg, de ez végső soron odavezet.

A megfelelően tartást adó, könnyen kezelhető termékek ugyanis merőben lerövidítik a tükör előtt töltött értékes percek számát.

Záróakkordként pedig egy gondolat: Ne bonyolítsd túl! Hidd el, hogy az esetek túlnyomó részében az emberek nem a hajaddal vannak elfoglalva, és a legkevésbé sem zavarja őket, ha egy-két tincs nem zár be 45 fokos szöget a többihez képest.

Kétségtelen tény, hogy életed randevúján, egy állásinterjún vagy az esküvődön mindennek patentnek kell lennie, és ilyenkor a séród az utolsó, ami miatt idegeskedni akarsz. De talán amiatt nem szükséges mesterfodrásszá képezned magad, hogy ajtót nyiss a postásnak.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szerbia fantasztikusan szép és lélegzetelállító látnivalói

A WD-40 sikerének meglepő titka a zseniális marketing stratégia