Amit a legnépszerűbb francia ételekről tudni kell

Az emberek általában szeretik kipróbálni a különféle hagyományos nemzeti ételeket, mert ettől is tágul a látókörül. A nagyon szokatlan fajták sok embernek nem nyerik el a tetszését, mert az ők ízviláguktól túlságosan is távol állnak.

Azonban vannak olyan nemzeti ételek, amelyek nagyon népszerűek lettek, és világszerte fogyasztják őket. Ezek általában a semlegesebbek, az olyanok, amelyek hozzávalóit akárhonnan be lehet szerezni, és senkitől nem állnak távol. Hogyha ilyenekre keresünk példát, akkor érdemes egy kicsit jobban szemügyre venni a francia konyhát. Az itteni ételeket ugyanis világszerte fogyasztják. Az első példa ezek közül a croissant.

Ennek előnye, hogy akár édesszájú az illető, akár a sósat szereti inkább, megtalálja azt, ami az ő ízlésének megfelel. A legtöbb croissant ugyan édes, de kapható egészen semleges, vajas, vagy akár sajtos is, amely kitűnő reggeliként szolgál. Ez azért van így, mert nagyon könnyű, nem tölti meg annyira a hasat, hogy utána nehéz legyen még mozogni is, ráadásul könnyedén emészthető, főleg akkor, hogyha valamilyen élőflórás tejtermékkel fogyasztjuk.

A mindenki számára ismert baguette

A második a listán a már mindenki számára ismert baguette. Ez tökéletes kenyérhelyettesítő, mert nemcsak ízletesebb, de egészségesebb is. Ebből is létezik több fajta, és mindenki olyan vásárol, amilyent szeretne. Hogyha a könnyű, fehéret akarjuk, akkor arra is van lehetőség, viszont, hogyha a rozsosabb barnát (esetleg magvakkal), akkor arra is. Igaz, hogy a hagyományos baguette fehér tésztából készül, de ma már szinte mindenütt kaphatók az előbb említett fajták is, úgyhogy kedvünkre válogathatunk belőlük.

Hogyha valaki édesszájú, akkor biztosan találkozott már az úgynevezett pain au chocolate-vel, és megkóstolta. Ez az ízletes csokis sütemény hasonlít a csokis croissanthoz, azzal a különbséggel, hogy nem olyan könnyű a tésztája. Viszont ez is nagyon könnyen emészthető, és nem kell attól tartani, hogy megfekszi az ember gyomrát. Mivel nem olyan édes, mint például egy cukrászsütemény, sokat lehet belőle fogyasztani egyszerre. Úgyhogy, azok, akik megpróbálnak vigyázni az alakjukra, föltétlenül oda kell figyelniük erre az aspektusra is.

A péksüteményeken kívül még rengeteg francia étel van, amely elterjedt a világ minden részén, azonban ezek, amelyeket még a szupermarketekben is megtalálhat, és nem kell külön étterembe mennie, hogy fogyassza őket.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Mi a stresszmentes költözés titka?

Szerbia fantasztikusan szép és lélegzetelállító látnivalói