Skócia fantasztikusan szép kisvárosai

A történelem és az örökség Skóciában a Highlands-től az Alföldig terjed, valamint Orkney-tól a Hebridesig. Az évszázados várak és az ősi romok a múltra utalnak, amelyek magukban foglalja a belső konfliktusokat, a támadók elleni harcokat, beleértve a norvég királyokat, valamint az angolokat.

A skandinávok számára a napsütés és a természet egyszerűen lenyűgöző: a brit szigetek legmagasabb hegye is itt található, a Ben Nevis, valamint gyönyörű tengerpartok, amikkel ön is találkozhat.
Anstrutherba, a festői halászfaluba tett kirándulás nem lenne teljes anélkül, hogy meglátogatnánk az Anstruther Fish Bar-t ami egy hal- és chipsbolt.

Egy másik díjnyertes hely a városban a skót halászati múzeum, ahol megismerkedhet a skót halászati iparral az őskortól a mai napig, és megtekintheti a múzeum történelmi épületeit, köztük a 16. századi apátsági házat. A királyi kapcsolat Braemar városában igen erős volt. Először is, a Balmoral-kastélyt érdemes megemlíteni, a királyi család egykori lakóhelyét, ami csak néhány mérföldre van az úttól, és részlegesen nyitva áll a nyilvánosság számára, amikor nem lakik benne senki.

Továbbá megtalálható még itt a 17. századi antik Braemar vár, és a 14. századi Kindrochit vár romja is. A Morrone Birkwood Természetvédelmi Területen is könnyen megközelíthető a túrázás, valamint egy meredek emelkedő a közeli Creag Choinnich-hegynél. Csak egy kőhajításnyira található az angol határtól Kelso, ami életre kelt, amikor kolostorának építése engedélyt kapott 1138-ban.

Az 1721-ből származó Grand Floors Castle is megtekinthető: a palota mérete és nagysága lenyűgöző, és a belső tér fenséges kárpitozással rendelkezik . A Tweed és a Teviot folyók összefolyásán elhelyezkedő történelmi város tele van tennivalóval, ezért érdemes ide látogatni.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A szódabikarbóna és a citromlé egészségügyi előnyei

Mit kell tudni a jobb alsó háti fájdalomról?