Mit kell tudni a jobb alsó háti fájdalomról?

A gerinc, az izmok, az inak és a szalagok mechanikai problémái a jobb alsó hátfájás leggyakoribb okai. Egyéb okok közé tartozhatnak a fertőzések, a vesekő vagy a vakbélgyulladás. Ezeknek a problémáknak a kezelése az októl függően változik, de lehet fizikai terápia vagy műtét. A hát alsó része jelentős súlyt hordoz, és mindkét oldalon sérülésekre hajlamos.

A jobb alsó hátfájás oka sok mindent meghatározhat. Bizonyos esetekben az emberek egy gyengébb fájdalmat tapasztalhatnak, amely hosszú ideig tart vagy hirtelen jön és megy. Más esetekben éles, lövésszerű fájdalmat is megtapasztalhatnak. A fájdalom a jobb oldalra jellemző, vagy a hát és a lábak más területein is jelen lehet.

A sérülések, a hirtelen mozgás vagy a nehéz tárgyak felemelése következtében sérülések alakulhatnak ki a háton. Az ebből eredő kár fájdalmas lehet, és korlátozhatja a mozgást ezen a területen. A test maga meggyógyíthatja ezeket a sérüléseket, de az emberek gyakran szednek gyulladáscsökkentő szereket, például ibuprofent, hogy kezeljék a kényelmetlenséget.

Egyes esetekben a fizikai terápia elősegítheti a gyógyulást. A radikulopátia akkor fordul elő, ha a gyulladás, a kompresszió vagy a sérülés a gerinc idegének gyökerét érinti és alsó hátfájást okozhat, amely mindkét oldalon előfordulhat.

A radikulopátia okai változóak. A herniated lemez, ahol a gerincben lévő lemez elhagyja a helyét, egy lehetséges oka lehet. Ennek az állapotnak a kezelése mindig az októl függ, de a gyulladásgátló gyógyszerek gyakran segítenek kezelni a tüneteket. Súlyosabb esetekben szteroid injekcióra lehet szükség a gyulladás szabályozásához és a fájdalom csökkentéséhez.

Az intervertebrális lemezek degenerációja olyan általános állapot, amelyben a csontokat vagy csigolyákat támogató lemezek a gerincben degenerálódnak. Ez a degeneráció, amely leggyakrabban a hát alsó részén fordul elő, növeli a csigolyák közötti súrlódást, és ez is jobb oldali hátfájdalmat okozhat.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Skócia fantasztikusan szép kisvárosai

A húsvéti locsolkodás eredete