Írország legszebb kisvárosai

Írország mindenképpen a bájos városok hazája, amelyek híresek a különleges, megfoghatatlan írségről, amely minden látogatót lenyűgöz. A helyi lakosság melegétől a furcsa építészetig és a lenyűgöző helyszínekig Írország kisvárosának erős a vonzása.

Ha a történelem érdekli, akkor sem kell csüggedni, hiszen a millenniumi kolostorok sok település kezdetét jelentik. Nézzük tehát melyek a legszebb ír kisvárosok.

Donegal a lenyűgöző Blue Stack-hegység mellett található

Ez a tökéletes hely a hegyvidéki túrák számára, hogy igazán drámai tájakat fedezhessenek fel. Itt tengerpartot is találhat, akár szörfözésre is alkalmas , vagy éppen sétálhat a 3 km-es Rossnowlagh-homokon.

Donegal városa történelmi, régészeti bizonyítékokkal rendelkezik a kelta előtti erődökről, egy 15. századi kastélyról, amely túrákat is kínál a turisták számára, és az épület 1474-ben épült. A Donegal-apátság most tönkrement, de a hely, ahol található, nagyon szép kilátást nyújt a Donegal-öbölre. Sok ír várostól eltérően Clifden a XIX. Század történetében meglehetősen későn jött létre.

Clifden városa is tökéletes helyszín a Connemara Nemzeti Park feltáráshoz, ahol az elkötelezett túrázók megpróbálhatják a „Tizenkét Bens” túrát egy nap alatt. A „Sky Road” – egy 11 km-es autóút a lenyűgöző Clifden-öböl mentén – ami egy egyszerűbb módja annak, hogy csodálatos kilátást tapasztaljon. A Harry Potter rajongói ismerik Kenmare-t, hiszen otthont ad a „Kenmare Kestrels-nek” amely a Nagy-Britannia és Írország Quidditch Ligájában játszó 13-as csapat helye.

Mások jobban érdeklődnek a nyugalom és az érintetlen vidékek iránt, amely a hegyvidék kedvelőit vonzza a térségbe; például a közeli Beara-félszigeten található Caha-hegység, északra pedig a Killarney Nemzeti Park. Kenmare két turisztikai útvonalon is meghatározó pont.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

2. típusú cukorbetegség: A munkahelyi stressz növelheti a kockázatot a nőknél

A délutáni alvás ugyanolyan jó lehet, mint a vérnyomáscsökkentő tabletták