Hogyan fessünk kerítést gyorsan és egyszerűen?

A kerítésfestés egy viszonylag egyszerű projekt, amely szinte bárki számára ideális, kezdve a kezdő barkácsolóktól, akik egy csipetnyi színt szeretnének adni az udvarnak, a tapasztalt festőkig, akik megtanítják gyermekeiket, hogyan kell megfelelően festeni anélkül, hogy aggódniuk kellene a bútorokat vagy a padlót megfestő kóbor cseppek miatt.

Bár a kerítésfestés remek kezdő projekt, egyben szükséges feladat is, amelyet új kerítés telepítése után, majd ezt követően két-három évente el kell végezni. Ennek az az oka, hogy a festetlen kerítés érzékeny a rovarfertőzésekre, a nap UV-sugárzására és a nedvesség felhalmozódására, ami rothadáshoz és korrózióhoz vezethet. De az ecsetek és hengerek kivétele előtt fontos megérteni, hogy pontosan hogyan kell festeni egy kerítést, és milyen előkészületeket kell elvégezni. A kerítés festésére a legjobb idő a nyári hónapokban van, amikor a festék felhordása előtt legalább 24 órára egyértelmű előkészület van.

A festéknek legalább 24 órával kell rendelkeznie a teljes kikeményedéshez, ezért az ideális, ha egynél több tiszta napfényes nap áll rendelkezésre. Míg tavasszal vagy ősszel is lehet festeni, ezekben az évszakokban általában csapadékosabb az idő, és fennáll annak az esélye, hogy a hőmérséklet 15 fok alá süllyed, ami lelassítja a kikeményedési folyamatot, így a kerítés érzékeny lesz a nedvesség felhalmozódására.

A kerítés festése előtt az első lépés a felület megfelelő előkészítése, hogy a festék problémamentesen tovább tudjon menni. Nyírja le a füvet, és nyírja le a kerítés közelében növekvő növényzetet a könnyű hozzáférés érdekében. Ezután ellenőrizze a meglévő kerítést, hogy nincsenek-e repedt, törött vagy más módon sérült kerítésdeszkák.

Viseljen védőszemüveget és kesztyűt, hogy biztonságban tudjon dolgozni munka közben, majd kalapáccsal, csavarhúzóval vagy fúróval távolítsa el a szögeket vagy csavarokat, és cserélje ki a törött kerítésdeszkákat.

Hasznos tippek a padlófestéshez!

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

COSTA RICA legszebb turista látnivalói

A legszebb városok az Észak Amerikai Idaho államban