COSTA RICA legszebb turista látnivalói

Costa Rica, vulkánokkal, strandokkal, felhőerdőkkel és egyedülálló vadvilággal várja az odalátogató turistákat Ez a mesebeli ország, éppúgy vonzza a madármegfigyelőket, mint a szörfösöket és hátizsákos turistákat. A szárazföld belsejében vulkánok, vízesések és rendkívüli vadállomány tekinthető meg. A Manuel Antonio Park arról híres, hogy sűrű erdeiben változatos vadvilág található. A színes madaraktól a mókusmajmokig mind, a csodálatos park kényelmét csendjét, táplálékban gazdag és védett területét élvezhetik.

A látogatók sok rendkívülien szép és érdekes állatot fotózhatnak látogatásuk alkalmával, mint például madarakat, hüllőket, kétéltűeket és emlősöket.  Az óceánparti strandokat nemcsak a napozni vágyok kedvelik hanem azok a szörfösök akik élvezik a lágy hullámokat.

Az Arenal Vulkán Nemzeti Park, az egyik legszebb vulkánkilátó az országban. Hatalmas hamuoszlopok áradnak ki a kráterből. 1968. július 29-én történt egy nagy kitörés, amely 82 ember halálát okozta és két falut elpusztított. Azóta is tevékeny és az oda látogatók, láthatják a hamufelhőt, vörösen izzó lávát, ami lefolyik a hegyről.

A Monteverde és Santa Elena, Costa Rica legjobb helyei közé tartoznak. Egyedülálló növényeket és vadon élő állatokat láthat a turista anélkül, hogy túl messzire menne az ösvénytől. Az erdőket sűrű felhők borítják melyek biztosítják az élőhely fenntartásához szükséges nedvességet. A szervezett túrák az egyik legjobb módja az erdő megtekintésének.

Dominical, nemcsak hátizsákos turisták menedékhelye, hanem a szörfösöké is.  Az ide érkezők nehezen és fájó szívvel hagyják el ezt a mesés üdülőt, ahol minden a kényelemről és a luxusról szol. A városon kívül csendesebb strandok találhatóak, ahol mindenki rátalál a saját különleges helyére

Tamarindo a szörfözés, a strandolás és a kellemes időtöltés legjobb helye, ahol jó ételeket és különféle szálláshelyeket találhat. A környezetbarát város körülbelül 1,5 kilométer hosszan húzódik a parton ahol mind a tapasztalt szörfösök, mind a tanulók, a legnagyobb hullámokat is kipróbálhatják November és a Decemberi hónapokban. A búvárkodás, a lovaglás, és a szezonbeli teknősfigyelés is kiváló kikapcsolódás a Tamarindon üdülőknek. A teknősök fészkelőhelye Playa Granden van, ahol Októberben és Márciusban több mint 100 teknős látható fészkelni és tojásokat rakni.

Mal Pais a világ minden tájáról vonzza a szörfösöket a nagy hullámok miatt. A turisták ezen a környéken sokkal hosszabb nyaralást terveznek mint más helyen, mivel a terület kiemelkedően divatosabb és látványosabb.

Jaco jó választás mindazok számára, akik a város kényelmét szeretnék igénybe venni. Az úszás és a szörfözés, itt is nagyon jó, aránylag kisebb hullámokkal, kell megbirkózni mint máshol. A városban modern apartmanok, üzletek, jó éttermek és szállodák széles választéka található.

A Karib-tenger partján van a Tortuguero Nemzeti Park, amit kizárólag csak hajóval vagy repülővel lehet megközelíteni. Az ország egyik legcsapadékosabb területe, ahol a teknősfigyelés a fő tevékenység. A tengerpart területe nem alkalmas úszásra, és szörfözésre mert az áramlatok durvák és erősek. A cápák is gyakoriak. A túraútvonalakról majmokat, lajhárokat, tapírokat figyelhetnek meg.

A Corcovado Nemzeti Parkot 1975-ben alapították. A szörfözés mellett a legjobb kikapcsolódás a búvárkodás és a horgászat. Puerto Jiménez a terület legnagyobb városa, remek szállásokkal, éttermekkel, üzletekkel.

A Costa Rica büszkesége a Nemzeti Színház, melynek megtervezéséhez kiváló európai kézműveseket bíztak meg. 1897-ben elkészült, klasszikus reneszánsz stílusban. A festmények, amelyek a belső teret díszítik csodálatosak és ezek közül a leghíresebb, amelyet Arturo Fontana festett Milánóban 1897-ben.

Costa Rica legmagasabban működő vulkánja, az Irazú, mely 3342 méter magas. Irazú főkrátere 1050 méter átmérőjű és 300 méter mély. Jelzett ösvények vezetnek a vulkáni kráterhez és két másik kisebb kráterhez. Tiszta napokon a Csendes-óceánra és a Karib-térségre nyílik kilátás.

A Rincón de la Vieja vulkán az egyik legnépszerűbb látnivaló, melyhez 9,6 kilométeres ösvény vezet Las Pailasból. Tiszta napokon egyenesen Nicaraguát lehet látni. Más ösvények vízesésekhez és meleg forrásokhoz vezetnek. A park számos vadállat otthona mint a tapíroké, lajhároké, majmoké, jaguároké, pumáké.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hogyan tölthetsz le gyorsan és egyszerűen YouTube-videókat mobilra?

Hogyan fessünk kerítést gyorsan és egyszerűen?