Bulgária legjobb látnivalói és nevezetességei

Bulgária egy kicsi, de gyönyörű ország, amely természeti és kulturális látnivalók széles skáláját kínálja. A hegyektől a tengerig Bulgáriában minden megtalálható. Tökéletes azoknak, akik a nyaralásukat a természet felfedezésével szeretnék tölteni és azoknak is, akik inkább Európa legrégebbi fővárosában, Szófiában múzeumokat és galériákat látogatnak.

A kultúra nagyon sokszínű, ami lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki találjon magának valami olyat, amit szívesen csinál, miközben ide utazik! Bulgária fővárosában, Szófiában közel 1,2 millió ember él, míg az ország egész területén mintegy 7 millió bolgár él.

Néhány a közismert helyek közül: Medvegyev herceg palotája (egy palota, amely Bulgária kommunista korszakában épült), Királyi kert (egy gyönyörű kert, ahol a bolgár királyok sakkoztak) és a Nemzeti Történeti Múzeum.

A Rila kolostor egy épületegyüttes, erődített falakkal és négy toronnyal. A 10. században alapította Rilai Szent János remete szerzetes. A kolostor meglátogatásakor elakad a lélegzete, ahogy végigsétál a szűk macskaköves ösvényeken, amelyeket több, mintegy kilométer. A kolostor impozáns, élénk színű kupolái és tornyai lenyűgözik szépségükkel.

Melnik festői városka a Rózsák völgyének szívében, két fenyőerdővel borított domb között fekszik. A Sandanskitól mindössze 25 kilométerre fekvő település igazán egyedülálló, mivel Bulgária legkisebb városa, de a legszélesebb körű építészeti emlékekkel is rendelkezik.

Ezek közül sok a 18. és 19. századból származik, amikor Melnik virágzó kereskedelmi központ volt. A legérdekesebb épületek a középkori Melnik erőd, a 17. századi Szent Miklós templom és a Rozhen kolostor. Válassza Bulgáriát a következő uticéljának és garantáltan nem fogja megbánni, hogy meglátogatta ezt a csodálatos országot!

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az Instagram fiók törlése egyszerűen

Ezért érdemes gyömbért vagy gyömbér teát fogyasztani napi szinten!