A Gucci elképzel egy koncepcióboltot, amely forradalmasítani fogja a szüreti piacot

MAX SIEDENTOPF
A Vogue bemutatta Alessandro Michele tervező vadonatúj projektjét a Gucci számára. Egy új online koncepcióbolt, amely vintage darabokat kínál az Olasz Ház 100 évéből.
A milánói divathéten mutatták be Alessandro Michele legújabb koncepciós kalandját a Gucci számára, amelynek neve: Gucci Vault. Egy online koncepcióüzlet, amely a ház 100 éves teremtéséből származó vintage darabokat kínál, Gucci kézművesek által felújítva és maga a tervező által személyre szabva.
GUCCI
Azonban a butik új darabokat is kínál, amelyeket a világ 13 feltörekvő tervezője tervezett: Ahluwalia, Bianca Saunders, Boramy Viguier, Charles de Vilmorin, Collina Strada, Cormio, Gui Rosa, Jordanluca, Rave Review, Rui Zhou, Shanel Campbell, Stefan Cooke és Yueqi Qi .

Vintage és luxus

GUCCI

Alessandro Michele legújabb projektjének logikája megállíthatatlannak tűnik. A vintage használt ruhákat kínáló luxusház ötlete kreatívan érett, környezetileg dicséretes és kereskedelmi szempontból ígéretes.

A Gucci nemcsak eszközöket ad a saját használt piacainak kezeléséhez, hanem egy teljesen új objektumkategóriát is létrehoz, amely vintage és új, a termékek testreszabásával, mielőtt viszonteladná őket. És bár más nagy luxusmárkák már korábban is kínáltak forgalmazási támogatást a fiatal tervezőknek, az új tervezői alkotások és a vintage Gucci darabok mindkét félnek előnyösek.

GUCCI

Alessandro Michele összekeverte a jelent a múlttal és egy sajtótájékoztatót szervezett Milánó egyik leglenyűgözőbb történelmi emlékműve lábánál: az Arco della Pace, amely egy kis Diadalív, amelyet Napóleon épített az út kezdetének jelzésére, Párizsba.

A divattervező részletes előadásában bejelentette, hogy a projekt során további fiatal márkák és tervezők csatlakoznak a projekthez. Dicsérte a Gucci-korszak Tom Fordját is, emlékeztetve arra, hogy Tom Ford megkezdte a márka belső archiválási folyamatát.

GUCCI

Alessandro Michele elmondta: „Ezt a projektet nem a nyereségességre tervezték. Az ötlet az, hogy hagyjuk kibontakozni szenvedélyünket és valami mást teremtsünk, a szüreti szerelmem kapcsán, ami a szakmai fejlődésre is jellemző. Elragadott a gondolat, hogy összekeverjük a régit és a kortársat. Az ingatlanügyekben az emberek megértik, hogy néhány régi kúria varázslatosnak tekinthető. De a divatban ez egy másik történet. A régi csak olyan szakembereket vagy hozzám hasonló embereket érdekel, akik relikviákat tartanak a szekrényükben és akik gyűjtik őket. Mindig azt mondják, hogy rendeznem kell! Vagy ahogy anyám mondja: “Rendbe kell tenned ezt a rendetlenséget!”

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A pestis legkorábbi megjelenése 7000 évvel ezelőttre nyúlik vissza

A „Trainspotting” Spinoff sorozat Begbie-t hozza előtérbe