Vesd bele magad a férfi farmerek vagány és különleges textúrájába!

A szezonban még mindig hódítanak a koptatott és a szaggatott farmerek, amelyek egyedi textúrájukkal hatékonyan dobják fel a ruhatárunkat. Hogyan érdemes viselnünk?

Régi-új ismerős: a szaggatott farmer

A szaggatott és a koptatott farmereket a hetvenes-nyolcvanas évek lázadó szubkultúrái hozták be a divatba. A nadrágok szándékos megszaggatása a konformizmus ellen való lázadás egyfajta szimbólumának számított, amit a punkok, rockerek és más, főleg zenei közegek alkalmaztak előszeretettel.

Innen került be a divat világába, ahol szintén megtartotta a szimbolikáját. Ez a nadrág a szabadságot és a merev hagyományok elleni lázadást jelenti, ami miatt kifejezetten a fiatalok körében vált elterjedtté. Kezdetben egyébként a fiatalok maguk szaggatták a farmereket, ezért rendkívül egyedi megoldásokkal is találkozhattunk. Manapság viszont már „gyárilag”, készen kapunk ilyen darabokat, amelyek tökéletesen működnek a legnagyobb kánikulában is.

A szaggatott farmerek előnyei

A szaggatott farmerek nagy előnye, hogy mindenféle fokozatban és stílusban kaphatunk belőlük. Aki visszafogott modelleket keres, az is bőven talál olyan választékot, amely farmereken maximum egy-két kisebb szakadás, kopás található – ahogyan a Bolf kínálatában is látjuk. Ugyanakkor a kifejezetten klasszikus, de extrém kínálatból is bőven akad vásárolni való. Milyenek a klasszikus szaggatott farmerek? A legismertebb típusú a térdénél szaggatott verzió. Régen is hasonlóakat viseltek a különféle lázadó csoportok. Ezek között van olyan, amely egy térdnél szaggatott, és van olyan, ahol mind a két térd résznél jól látható szakított rés tátong.

Az ilyen farmerek pont a lyukak miatt kiválóan viselhetőek még a legnagyobb melegben is, hiszen jól szellőznek. Szokatlan megjelenést adnak az öltözetünkhöz, ugyanakkor a kombinálása a különféle stílusokhoz nem nehéz. Ugyanúgy tudjuk kombinálni, ahogyan egy szimpla farmerrel tennénk. Vagyis inghez, pólóhoz tökéletesek. Egyetlen különbség van a sima farmer és a szaggatott között csupán: utóbbit nem illik semmilyen félelegáns alkalomra viselni. Amíg egy sötétkék farmert akár még finoman az irodai viseletbe is beilleszthetünk, a szaggatottat már inkább hanyagoljuk. Az ilyen kopott, tépett farmerek tipikusan hétköznapi ruhadarabok, amiket koncertekre, fesztiválokra is be tudunk vetni.

Milyen mértékben legyen szaggatott a farmerünk?

A farmerek szaggatottságának mértéke főleg az ízlésünktől, illetve attól függ, hogy hova szeretnénk felvenni. A nagyon szaggatott típusokat azért jobb kerülni mindenféle olyan eseményen, ahol illik kicsit megfelelőbben öltözni. Például családi vacsorához is inkább egy diszkrétebb modellt válasszunk.

Ugyanakkor a városi mindennapokra, fesztiválokra kiváló választás lehet, ha kicsit extrémebb módon szaggatott az a farmer. Jól áll sneakerrel, tornacipővel és persze bakanccsal is. Utóbbit fesztiválon kényelmesen tudjuk egyébként viselni a nyáron, ha nem fűzzük be teljesen. Oda pedig nem is árt, ha viszünk magunkkal pár sárállóbb lábbelit. A bakancshoz nagyon jól passzolnak az ilyen apokaliptikus ruházatok, amilyen tulajdonképpen a szaggatott farmer is.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A kutyavilág Einsteinjei | A 3 legkönnyebben tanítható kutyafajta

A vintage divat újjáéledése – Régi stílusok az új kor divatában