Mire számíthatunk 2025-ben?

Mindannyiunkat foglalkoztatja az a kérdés, hogy mi lesz a világgal néhány év múlva. A Thomson-Reuters csoport igyekezett megválaszolni kérdéseinket. Megjósolták, hogy várhatóan mi fog történni 2025-ben.

A titokzatos jövő

Sokan aggódunk a jövőn, hiszen körülöttünk szinte állandóan és gyorsan változik minden. Mit jósolnak a Thomson-Reuters specialistái?

Először is azt, hogy kevesebben fognak demenciában szenvedni. Több kutást végeztek el, melynek eredménye az lett, hogy a megbetegedések száma allandóan csökken, a demencia tünetei epdig egyre elviselhetőbbek lesznek.

A napenergia manapság egyre nagyobb hangot kap. 2025-re pedig valószínű, hogy a Föld fő energiaforrásává fog válni. Környezetvédelem szempontjából, reméljük ez így is lesz.

Az egyes tipusú cukorbetegség manapság népbetegségnek számít. Viszont várhatóan a géntudomány annyira fejlett lesz néhány év múlva, hogy egyes betegségeket ki fogunk tudni zárni, ilyen az egyes típusú cukorbetegség is.

Egy másik, napjainkban nagy gondot okozó jelenség az éhinség. A Thomson-Reuters csapata szerint a jövőben ez is megoldásra kerül. A technológiák gyors fejlődése, feltérképezési technikák és a növények genetikai módosításának megismerése jelenti majd az éhezés végét az egész világon.  Ez egyenlőre elég hihetetlenül hangzik. Viszont reméljük, hogy mégsem lehetetlen.

2025-ben minden digitális lesz. Az autók és a házak is gombnyomásra fognak működni. A rengeteg új és modern kütyü már helyettünk fog gondolkodni és megoldani helyzeteket.

A környezettudatosság megértése folyamatosan terjed. Néhány év múlva kizárólag környezetbarát  és biológiai úton könnyen lebomló csomagolások lesznek.

A rákos betegek kezelése sem lesz már ennyire mérgező. Folyamatosan dolgoznak a megfelelő gyógyszeren. A gyógyszeripar soha nem látott méreteket ölt.

A DNS-minta tárolásával könnyeben tudják majd azonosítani a betegségeket. A DNS születéskor való tárolása teljesen megszokott és természetes dolog lesz. Mindez a fejlődő nanotechnikai eljárásoknak köszönhető.

A teleportálás kora még nem fog elérkezni, viszont komoly pénzösszegeket és beruházásokat fektetnek a kutatásokba.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Brokkoli vagy karfiol?

Változó generációk