Kína legszebb kisvárosai

Kína annyira gyorsan nyugatiasodik, hogy még az idősebbek sem ismerik fel a helyeket, amikor visszatérnek egy látogatás erejéig. Peking és Sanghaj gyors tempójú metropoliszok, amelyek nem különböznek mondjuk New York City-től sem Londontól.

De a régi Kína, a Közép-Királyság továbbra is ott van. Csak tudnia kell, hol kell keresnie. Menjen el a vidéki térségekbe, ahol lassabb az élet Kínában és ahol a hagyományok még nem haltak ki.

Suopo leírása olyan, mint egy csokoládédarab receptje: fehér kőépületek buja erdőkkel körülvéve, magas barna tornyokkal a tetején. Ebben a tibeti faluban volt a legtöbb ősi őrtoronyok a világon; manapság csak 84 ilyen fa- és kőszerkezettel rendelkezik. Magasságuk 20 és 60 méter között lehet.

Az ezer éves tornyot kilátóoszlopként, tárolóházként és istentiszteleti helyként használták. Duoyishu egy falu Kína délnyugati részén, Yunnan tartományban, ahol a gazdálkodók a rizsteraszokról híresek. A teraszok látványosak és műalkotásoknak tekinthetők. Duoyishu lakosai a Hani és Yi kisebbségi csoportokhoz tartoznak. A napkeltét a teraszokon nem szabad kihagyni. A kilátók lehetővé teszik a tökéletes fénykép elkészítését. A rizsteraszokon kívül a falu a családorientált kínai újévi ünnepségeiről is ismert.

A Hemu faluba tett kirándulás Kína nyugati részének Xinjiang tartományába vezet a festői Kanas-tó területére. A China National Geographic szerint Hemu Kína egyik legszebb falva. Ez egy kis falu csodaszép kertes környezetben, ahol a tuwaiak gerenda-szerű házakban laknak.

A közeli dombon van egy kilátó, ahonnan nagyszerű felvételeket készíthet. Ha szeretné megtapasztalni a dong kultúrát, a Chengyang falvak remek helyek erre. Nyolc falu található a csoportban, körülbelül öt órás úzta Guilin-tól. A falvak híresek népi kultúrájukról – a falusiak kétnaponta kulturális kiállítást rendeznek.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Florida legszebb szigetei

Huawei vs. iPhone