Így alakítsd át a játékszenvedélyed igazi karrieré! 4 tipp, hogy te is befuss a játékiparba!

A klasszikus asztali játékoktól kezdve az online kaszinókban való játékon át az okostelefonon vagy a legújabb konzoljátékokig, a játék sokak számára igazi szenvedély. 

Bár azt gondolhatod, hogy ez csak egy hobbi, amit szabadidődben élvezhetsz, a virágzó játékipar ma már életképes karrierlehetőség. 

Ha a szenvedélyed a játékok iránt nagy, akkor érdemes lehet megpróbálnod karriert építeni ebben az ágazatban.

A játék iránti szenvedélyedből karriert csinálhatsz

Természetesen, mint minden olyan ágazatban, ahová be akarsz törni, ezt is könnyebb mondani, mint megtenni. 

A kiemelkedő játéktudásod mellett rengeteg kemény munkára és elkötelezettségre is szükséged lesz. 

A bátorító dolog az, hogy változatos karrierlehetőségek állnak rendelkezésedre, amelyek között válogathatsz. 

Attól kezdve, hogy profi eSport-játékos leszel, egészen a kaszinó- vagy videojáték-fejlesztői munkakörig biztosan megtalálod a számodra megfelelő szerepet – attól függően, hogy mi az, amit a játékban a legjobban szeretsz.

De vajon hogyan lehet a játékszenvedélyedet karrierré változtatni?

Szerezd meg a megfelelő képesítést

A szerencsejátékot gyakran úgy gondolják, hogy az egyik olyan ágazat, ahol a formális képesítések nem olyan fontosak. Ha életed nagy részét azzal töltötted, hogy otthon tanultál játszani, kódolni vagy játékokat fejleszteni, akkor valószínűleg minden szükséges gyakorlati tudással rendelkezel.

Ezzel a tudással formális képesítés nélkül is el tudsz helyezkedni a játékiparban – de ez az út sokkal nehezebb lehet. Ugyanis olyan emberekkel kell majd szembenézned, akik ugyanolyan szenvedéllyel és készségekkel rendelkeznek, mint te, de megfelelő képesítéssel is. 

Ha a főiskolán megszerzed a megfelelő képesítést ahhoz, amivel foglalkozni szeretnél, akkor ez egy olyan plusz előnyt jelenthet számodra, amellyel be tudod tenni a lábad az ajtón, amikor állásra pályázol.

Hálózatépítés az iparágban

A hálózatépítés remek módja annak, hogy a bármi iránti szenvedélyedet munkává alakítsd. Ez kétségtelenül igaz a játékszakmába való szakmai betörésre, ahol a megfelelő kapcsolatok vagy ajánlások segíthetnek a sikerben. 

Sokkal könnyebb, ha vannak barátaid vagy családtagjaid a játékiparon belül, akik segíthetnek bemutatni befolyásos embereknek. 

Még ha ez nem is így van, egy kis erőfeszítés az olyan oldalakon, mint a LinkedIn, segíthet kiépíteni a hálózatodat az iparágban kulcsfontosságú emberekkel vagy cégekkel.

Érdemes részt venni offline eseményeken is, például játékkongresszusokon vagy iparági kiállításokon. A vállalatok, amelyekhez esetleg csatlakozni szeretnél, gyakran részt vesznek ezeken, így a való életben is kapcsolatba léphetsz velük.

Légy feltűnő online

Egy másik módja annak, hogy a játék iránti szenvedélyedből profi karriert csinálj, az online feltűnés. 

Ha jobban belegondolsz, ez tökéletesen logikus, hiszen a játék a technológián alapul és évről évre egyre inkább az online térbe kerül át. 

Erre bizonyítékul elég csak az eSportot megnézni, és azt, ahogyan a Major League Gaminget néhány éve 46 millió dollárért megvásárolta az Activision Blizzard. 

Ha például profi eSport-játékosként szeretnél érvényesülni, akkor az, ha feltöltesz egy felvételt arról, hogy szétzúzol egy játékot, amelyet a profi eSport-csapatok játszanak, máris figyelemre méltó.

Ha elég nagy zajt tudsz ily módon csapni magad körül az olyan platformokon, mint a YouTube, a hír hamarosan eljuthat a megfelelő emberekhez. 

Ugyanez a koncepció hasznos lehet bármilyen más, a játékvilágban betöltött szerepkörben, amelybe be akarsz törni. Ha fel tudod tölteni néhány munkádat a videómegosztó oldalakra vagy a weboldaladra, hogy megmutasd a potenciális munkaadóknak, az segíteni fog.

Ne add fel!

Mint sok más dolog az életben, az a nagy áttörés, amire vágysz, nem biztos, hogy azonnal bekövetkezik. 

Bár úgy tűnik, hogy egyesek egyenesen besétálnak álmaik karrierjébe, ez a legtöbb emberrel nem mindig történik meg. 

Létfontosságú, hogy folytasd a munkát, folyamatosan fejlődj, gyakorolj és próbálkozz. Legyen szó akár arról, hogy továbbra is jelentkezel játékstúdiókban, kaszinó platformokon, vagy továbbra is posztolsz felvételeket a játéktudásodról az interneten, a kemény munka általában meghozza a gyümölcsét.

A játék ma már életképes karrierlehetőség

A játék egykor viszonylag hiánypótló hobbi volt az emberiség egy olyan részének, akiknek álmukban sem jutott volna eszükbe, hogy ezt a hivatásukká tegyék. 

Ez az elmúlt 20 évben jelentősen megváltozott és bárki, aki szereti a játékokat, ma már kiélheti ezt a szenvedélyét, úgy hogy fizetőssé alakítja át. 

A legjobban fizető játékipari állások

Profi E-Sportoló

Ha nem vagy szerencsejátékos, akkor is kereshetsz pénzt azzal, hogy esportolóként játszol játékokkal. A fizetésed is igazán jó lehet, hiszen körülbelül 60000 dollárt is megkereshet évente egy esportoló azzal, hogy videojátékokat játszhat.

Ebben az esetben azonban elég nagy a konkurencia. Nemcsak a bank ellen játszol, mint egy black jack játékban, hanem más emberek ellen, akik ugyanúgy szeretik és szenvedéllyel játszák a játékot, mint te.

Folyamatosan edzened kell, ha elég jó akarsz lenni a jó helyezéshez. Ne hidd, hogy megúszhatod azzal, hogy csak néhány órát edzel. A legtöbb komoly esport-játékos legalább hat-nyolc órát edz minden nap. Igen, jól szórakoznak, de közben keményen dolgoznak is.

A titok abban, hogyan lehet esport karriert csinálni az, hogy kiválasztasz egyetlen játékot, és megértesz mindent róla. Ismerned kell az összes népszerű taktikát, meg kell ismerned a karaktereket, a mechanikát, gyakorlatilag mindent. Ez a tudás fog megkülönböztetni téged az alkalmi játékosoktól.

Emellett a reflexeidet is edzened kell, hogy gyorsan tudj reagálni. Még egy enciklopédianyi tudás sem elég, ha nem tudsz gyorsan lőni vagy gyorsan a csatatér egy másik részére koncentrálni.

Miután bekerültél egy csapatba, vagy találtál egy szponzort, a játékosi karriered végre igazán beindulhat. Ne várd, hogy egyik napról a másikra meggazdagodj, de kényelmesen meg lehet élni, ha sikerül következetesen játszanod.

Légy streamelő

Hogyan válhatsz profi gamer-ré, ha nem hiszed, hogy sikerülhet sztárjátékosnak lenned? Lehetsz streamer. Ez nem azt jelenti, hogy a streamelőknek nincs szükségük tehetségre. Csak nem kell olyan jól érteniük a játékokhoz, mint a sportolóknak vagy a profi szerencsejátékosoknak.

Ebben az esetben két dologra van szükséged: karizmára és a különböző játékok hatalmas ismeretére. Ez a szakma inkább hasonlít a szórakoztatóiparhoz, mint a versenyzéshez. Akár egyszemélyes játékokat is játszhatsz, ha a közönség szeret téged.

Ehhez azonban ki kell tűnnöd a tömegből. Ma már több mint 7,4 millió streamelő van, így ha elkezded, csak egy új ember leszel a tömegben. A legfontosabb tipp, hogy találd meg a rést és kezdj el minél hamarabb hírnevet szerezni.

Bár a karizma nem feltétlenül könnyen fejleszthető képesség, de a játékokról való tudás valószínűleg már megvan benned. A titok az, hogy erre a szakértelemre támaszkodj, amikor kiválasztasz egy piaci rést és megtalálod a közönségedet.

Légy játékfejlesztő!

A játékfejlesztés számos szakaszból áll, a kezdeti ötletektől a tervezésen át a kódolásig és a megvalósításig bármely területen el tudsz helyezkedni. 

A játékfejlesztők segítenek életre kelteni a játékokat. Bár a játékfejlesztők csapatokban dolgoznak, különösen a nagy játékfejlesztő cégeknél, vannak szabadúszó játékfejlesztők is. 

A játékfejlesztő egy olyan személy, aki szoftverkódokat ír, amelyek egy játéktervet játszható játékká alakítanak PC-kre, mobiltelefonokra és játékkonzolokra. 

A játékfejlesztő létrehozza a játékot, megtervezi és teszteli a játékot hibák szempontjából. Emellett képesek a játékokat egy számítógépes rendszerről egy másikra áthelyezni, vagy videojátékokat fordítani egyik nyelvről a másikra.

A játékfejlesztő fizetése függ a tapasztalattól, az elsajátított programozási nyelvtől és a helytől. A tapasztalat szintje határozza meg, hogy mennyit keres. Az angol National Careers Service szerint a játékfejlesztő fizetése évi 25000 angol font és 59000 angol font között mozoghat. Lehetőség van arra is, hogy többet keress, ha vezető játékgyártó vagy -fejlesztő szeretnél lenni.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hogyan fektess a Bitcoin kriptovalutába 5 egyszerű lépésben?

A Farmer a legnépszerűbb ruhadarab! – története, a legjobb farmer márkák és viselése