Hasznos tanácsok horvát ingatlan vásárláshoz

A horvátországi ingatlanok nagy népszerűségnek örvendenek a külföldiek körében is. Nem másnak köszönhető ez, mint a térség kedveltségének és turisztikai célú frekventáltságának. Hasznos lehet ingatlanközvetítő segítségét kérni az ideális apartman, nyaraló megtalálásához, de nem árt az sem, ha tisztában vagyunk néhány alapvető tudnivalóval.

Ingatlanvásárlás magánszemélyként

2009 óta az Európai Unió polgárai olyan ingatlanvásárlási jogokkal rendelkeznek, mint a horvát állampolgárok. Ennek hála Horvátországban magánszemélyként is vásárolhatunk ingatlant, és nem kell ehhez a Külügyminisztérium engedélyét beszerezni. Ha nem uniós állampolgár szeretne vásárolni, és olyan országban él, mely Horvátországgal kölcsönös együttműködésben van a területen, akkor a horvát igazságügyi minisztérium jóváhagyása szükséges. A szerződésben meghatározott ár megfizetéséhez is jóváhagyásra van ilyenkor szükség, mely akár 6 hónapon keresztül is elhúzódhat. A tényleges tulajdonjog megszerzése pedig csak ezután következik be.

Céges ingatlanvásárlás Horvátországban

Természetesen nem csak magánszemély, hanem vállalkozás is vásárolhat ingatlant a területen. Ilyenkor az ügyvédi költségek, a közjegyzői díjak megfizetése mellett a céges iratok benyújtására is szükség van. Fontos tisztában lenni azzal, hogy ha vállalkozás céljára szeretnénk használni a megvásárolni kívánt ingatlant, akkor mindenképpen plusz költségekre kell majd számítani.

Turisztikai célú horvát ingatlan vásárlás

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a horvát tengerparti városokban sokan kifejezetten idegenforgalmi célú hasznosítással igyekeznek ingatlanhoz jutni. A horvát ingatlan vásárlás befektetési jelleggel igencsak megérheti, ugyanis a régió kiemelt népszerűségnek örvend a tavasztól késő őszig terjedő időszakban. Az ingatlanpiacon ugyan nézelődhetünk saját magunk is, de ha a legjobb ajánlatok érdekelnek, akkor érdemes olyan szakemberek segítségét kérni, akik otthonosan mozognak a horvát ingatlanpiacon, helyismerettel rendelkeznek, és tudnak az adózási, jogi kérdésekben is tanácsot adni.

Mivel a horvát ingatlan vásárlás esetében is a jövőre szóló pénzügyi döntésről van szó, ezért nagyon fontos, hogy minden információ birtokában tegyük le a voksot bármilyen lehetőség mellett is. A https://kftkreator.hu/adria/ ingatlanközvetítő weboldalon keresztül hamarabb sikerülhet ideális helyszínt találni.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Melyek a keserű csokoládé egészségügyi előnyei?

Német cégalapítás? Kiváló lehetőségek határainkon kívül!