Az avokádó előnyei

Az avokádó meglehetősen egyedi gyümölcs. Míg a legtöbb gyümölcs elsősorban szénhidrátból áll, addig az avokádóban magas az egészséges zsírok mennyiségében. Mindemellett az avokádó magját is felhasználhatjuk.

Számos tanulmány azt mutatja, hogy ennek jelentős egészségügyi előnyei vannak. Az avokádó az avokádófa gyümölcse, tudományosan Persea americana néven ismert.

Ez a gyümölcs magas tápanyagértékkel büszkélkedhet, és a jó íz és a gazdag textúra miatt különféle ételekhez is gyakran adják hozzá. Ez a guacamole fő összetevője. Manapság az avokádó hihetetlenül népszerű étellé vált az egészségtudatos emberek körében. Ezt gyakran szuperételnek is nevezik, ami egészségi tulajdonságai miatt nem meglepő.

Számos avokádó típus létezik, amelyek alakja és színe különbözik – körte alakú, kerek, van belőle zöld és fekete színű. Súlya kb. 220 gramm és 1,4 kg között is lehet. Az avokádó nem tartalmaz koleszterint vagy nátriumot, és alacsony telített zsírtartalommal rendelkezik.

Nem csak zsírt tartalmaz az avokádó!

Az avokádók köztudottan sokkal több káliumot tartalmaznak, mint a banán. A kálium olyan tápanyag, amelyből a legtöbb hiányt szenved. Ez a tápanyag segíti az elektromos gradiensek fenntartását a test sejtjeiben, és különféle fontos funkciókat is betölt.

Az avokádóban nagyon magas a káliumszint. Egy 100 gramm adagcsomagolás az ajánlott napi bevitel (RDA) 14% -át teszi ki, szemben banán 10%-ával, amely tipikus magas káliumtartalmú ételek. Az avokádó zsíros étel. Valójában a benne található kalória 77% -a zsírból származik, és ez az egyik legmegfelelőbb növényi élelmiszer.

Az avokádóban a zsírok többsége olajsav – egyszeresen telítetlen zsírsav, amely szintén az olívaolaj fő alkotóeleme, és úgy gondolják, hogy felelős annak egészségügyi előnyeiért is, ezért fogyasszon minél több avokádót.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Dolgok, amiket még nem tudott a sárgarépáról

Japán kutya nevek – 130 jópofa kutyanév és jelentésük | Kutya Ma