Változott a Netflix top 10 sorozatok listája! A Wednesday lett az első beelőzve a Stranger Things sorozatot is

A Netflix nyilvánosságra hozta, hogy a Wednesday című vígjáték-horror sorozata megelőzte a Stranger Things sorozatot.

A streaming-szolgáltatás megváltoztatta a nézettségi adatok közlésének módját és a platformon a rangsorokat ezentúl “nézettség” címkével jelölik, amit a nézett órák száma osztva a sorozat teljes futamidőjével számolnak ki.

Az új mérőszám határozza meg a jelenlegi Top 10-es rangsorát a szolgáltatónak és a legjobb Netflix sorozatok listáját, amelyet 28 napról 91 napra bővítettek. Ezek a módosítások azt eredményezték, hogy a Wednesday 1. évad letaszította a Stranger Things 4. – a legutóbbi évadot – a legnépszerűbb angol nyelvű sorozatnak járó helyről.

A Nyerd meg az életed összességében továbbra is a legnézettebb sorozat, plusz a többi népszerű nem angol nyelvű sorozat között a Nagy pénzrablás (amelynek spinoffját decemberben láthatunk BERLIN címmel), a Lupin és az Elit is szerepel.

Az új mérőszám eredményeinek bejelentése sokakat meglephetett, akik azt hitték, hogy a Kate Bush-féle sci-fi fantasy sorozat érinthetetlen és még sokáig uralkodik – de történtek már furcsább dolgok is.

Íme, az új Netflix Top 10 angol nyelvű sorozatok listája, amely megmutatja, mi az, ami igazán a képernyő elé vonzott minket az utóbbi években.

1. Wednesday – 252,1 Millió óra megtekintés

A halálmániás Wednesday Addams köré épülő, természetfeletti, rejtélyes horror-vígjáték, amely a komor kislány körül forog, azonnal sikert aratott a nézők körében és egyik napról a másikra óriási sztárt csinált a Wednesday szereposztás fiatal színésznőjéből, Jenna Ortegából.

A sorozat a Charles Addams karikaturista eredeti képregényében megalkotott karakter alapján készült, amely 1938 és 1988 között jelent meg a New Yorkerben és persze aztán tévében, filmben, videojátékokban és musicalben is.

2. Stranger Things (4. évad) – 140.7 Millió óra megtekintés

Az első három évad mindvégig uralta a nézettségi lista csúcsát egymást váltva, de a Stranger Things 4. évad, amelyben a Hawkins-banda egy iránytűt követve a Lovers-tóhoz jutott, hogy egy újabb kaput találjon a fejjel lefelé vezető útra és megküzdjön a félelmetes csápos szörnyeteggel, sajnos nem tudta megtartani a Netflix koronáját a Stranger Things 5. évad megjelenéséig.

3. Jeffrey Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori  – 115.6 Millió óra megtekintés

Az Evan Peters által alakított néhai sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer életéről szóló történet a harmadik helyen marad. A Dahmer által elkövetett 1978-1991 közötti szörnyű gyilkosságsorozatát bemutató, 2022-es sorozat felkavaró története a harmadik legnézettebb.

4. Bridgerton (1. évad) – 113,3 Millió óra megtekintés

A romantikus sorozat 2020. december 25-én jelent meg és azonnal karácsonyi sláger lett. A Julia Quinn romantikus regénysorozatán alapuló első évad középpontjában a Phoebe Dynevor által alakított arisztokrata Daphne Bridgerton, a címszereplő Bridgerton család legidősebb lánya áll.

A lánynak végül forró, titkos románcot kell kezdenie a daliás Hastings hercegével (Regé-Jean Page), aki elkötelezett agglegény és nem érdeklődik a házasság iránt. Olyannyira nagy sikert aratott a sorozat, hogy elkészült a Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet sorozat is, amelynek története kapcsolódik a Bridgerton Családéhoz.

5. A vezércsel – 112.8 Millió óra megtekintés

A 2020-as siker sorozat Beth Harmont (Anya Taylor-Joy), egy árva amerikai sakkcsodát követte nyomon azon az úton, amely során a világ legnagyobb sakkozójává válik, miközben drog- és alkoholfüggőséggel küzd.

A sorozat, amely az 1950-es évek közepén és az 1960-as években játszódott, milliók körében keltett visszhangot, akik azt feltételezték, hogy igaz történetről van szó, holott valójában Walter Tevis 1983-as, The Queen’s Gambit című fiktív regényén alapult.

6. Éjjeli ügynök (1. évad) – 98.2 Millió óra megtekintés

Az Éjjeli Ügynök sorozat visszahozta Kiefer Sutherland ikonikus 24 című sorozatának hangulatát. Egy FBI-ügynök egy segélyhívó vonal figyelése közben válaszol egy hívásra, amely egy halálos összeesküvésbe sodorja, amelybe a Fehér Házban lévők is belekeverednek.

Peter Sutherland ügynököt (Gabriel Basso) látjuk a sorozatban, akinek sikerül túlélnie valószínűtlen lövöldözések, autós üldözési jelenetek és persze golyózáporok sorát. Bár a cselekmény messze nem úttörő – a szívbemarkoló, megállás nélküli akció tette sikeressé az Éjjeli Ügynök sorozatot.

7. Stranger Things (3. évad) – 94 Millió óra megtekintés

Ebben az évadban Will Byers (Noah Schnapp) arra koncentrál, hogy előérzeteket tapasztal a Fejjel lefelé világából, annak ellenére, hogy Tizi (Millie Bobby Brown) bezárta a kaput, ami a borzalomhoz vezetett.

Úgy véli, hogy a gonosz még mindig életben van, és visszatért Hawkinsba. A veszély nem múlik el, hiszen a várost régi és új ellenségek fenyegetik, és Tizi és barátai újra küldetésbe kezdenek, hogy véget vessenek ennek.

8. Bridgerton (2. évad) – 93.8 Millió óra megtekintés

Az elődje varázsát némileg nélkülözve az évad Anthony-t, Lord Bridgertont (Jonathan Bailey) követi, aki elindul, hogy megfelelő feleséget találjon magának. Mivel az évad gyönyörű gyémántját, Edwina Sharmát megfelelő párként azonosítja, üldözőbe veszi, de a dolgok elkerülhetetlenül összekuszálódnak, amikor fájdalmasan nyilvánvalóvá válik, hogy a férfi heves érzelmeket táplál a lány harcias idősebb nővére, Kate (Simone Ashley) iránt.

9. Vaják (1. évad) – 83 Millió óra megtekintés

Az eredetileg Andrzej Sapkowski lengyel író regény- és novellasorozatán alapuló sorozat, amely videojáték-sorozatként is létezik, magával ragadta a nézőket, ahogy a Sodden Hillért vívott csata előtt követte Riviai Geralt (Henry Cavill), Ciri hercegnő (Freya Allan) és Yennefer varázslónő (Anya Chalotra) életét, amely már a Vaják 3. évadában teljesül ki, amely egyben Henry Cavill utolsó szereplése is a sorozatban.

10. A megfigyelő (1. évad) – 79.6 Millió óra megtekintés

Az igaz történeten alapuló, rejtélyes dráma a Brannock családot követi, akik beköltöznek álmaik külvárosi otthonába, ám egy névtelen fenyegető levelet kapnak.

Ezután bizarr események sorozata következik, többek között egy betolakodó megöli házi görényüket, és furcsa szomszédok apró megjegyzéseket, már-már fenyegetéseket tesznek.

Miután felbérelnek egy magánnyomozót, a család kapcsolatba kerül az egyik előző lakástulajdonossal, aki elárulja, hogy még mindig megrázza az, amit a házban átélt…

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A testpermet, mint a szépségápolás alapvető eleme

A Vöröshagyma: Az ételek csodája