Itt a nagy Dress Code útmutató nőknek szinte minden alkalomhoz!

Kaptál már olyan meghívást egy alkalomra, ahol öltözködési szabályokat betartva lehetett megjelenni? Sokszor még a dressy casual és a smart casual közötti különbségek eligazodása is lehetetlen rémálomnak tűnhet.

Szerencsére azért vagyunk itt, hogy az öltözködést inkább álommá tegyük, mint rémálommá. Íme útmutatónk a női öltözködési kódokról minden alkalomra, és hogy mit viselj mindegyik alkalomhoz.

Mit jelent a dress code?

Az öltözködési kód olyan szabványok és szabályok összessége, amelyek arra vonatkoznak, hogy milyen típusú ruházatot tekintenek megfelelőnek bizonyos alkalmakra. Ezek a szabályok fontosak egy adott kép kialakításához. Tulajdonképpen ez is egy módja az összetartó közösség és az összetartozás érzésének megteremtésére.

Hogyan válasszak öltözködési kódot?

A választott öltözködési kód az alkalomtól, a helyszíntől, a napszaktól és az étlaptól függ. A fehér nyakkendőt kivételesen formális eseményekre tartják fenn, ahol a személyzet többfogásos vacsorát szolgál fel. Mindeközben a fekete nyakkendő és változatai is nagyon formálisak, és olyan jelentős eseményekhez illik, mint a gálák, nagy esküvők vagy a mérföldkőnek számító születésnapok.

A kora esti alkalmak jól illeszkednek a félig formális és koktél stílusokhoz, és általában szendvicseket és italokat tartalmaznak. Az üzleti forma megfelelő ebédekhez és munkahelyekre, míg az üzleti alkalmi pénteki öltözködéshez. Végül a smart casual a legjobb grillebédekhez, míg az alkalmi, letisztult öltözék minden más társasági alkalomhoz illik.

Casual/Informal – Alkalmi/nem hivatalos események öltözködési kódja

Az alkalmi dress code lényegében egy nyílt felhívás, hogy öltözz úgy, ahogy a legkényelmesebbnek érzed. Akár farmert és pólót, akár szoknyát, inget és tornacipőt szeretsz viselni, ez a stíluskód rendben lesz. Nincs szükség arra, hogy magassarkút viselj, vagy túlzásba vidd a kiegészítőket, csak viselj valamit, ami laza és stílusos. Ha nem viseled a tornafelszerelést vagy egy pizsamát, tényleg nem hibázhatsz.

Dressy Casual Dress Code

A Dressy casual, más néven casual chic, egy meghívó arra, hogy viseld azt a hétvégi megjelenést, amelyet szeretsz. Valamivel jobban felöltözve, mint a leghétköznapibb megjelenésed, ez az öltözékforma arra kér, hogy mutasd meg a saját stílusodat. Válassz aranyos különálló részeket, például szoknyát és rövid ujjú gombos inget és adj hozzá mindenféle kiegészítőt, az ékszerektől és sálaktól kezdve a mókás szandálokig és sapkákig.

A Smart Casual öltözködés

A Smart casual egy olyan öltözködési kód, amely gyakran összezavarhat. Egy fokkal az elegáns hétköznapi és egy fokkal az üzleti alkalmi stílus felett található. Bár a farmer nem megfelelő a nők számára, sok választási lehetőség áll rendelkezésre. Egy egyszerű módja annak, hogy ruhát válassz, ha úgy öltözöl fel, mintha egy kellemes villásreggelire indulnál a barátaiddal vagy egy rendkívül funky munkahelyre. Egy ceruzaszoknya, felső és egy aranyos popszínű kabát mindig remek választás. Válaszd hozzá a magassarkút vagy az elegáns lapos cipőt, hogy teljessé tedd a megjelenésed.

Üzleti alkalmi öltözködési kód

A business casual egy szabványos öltözködési kód az irodákban. Noha a kifejezés a munkahelytől függően változhat, általában az irodai használatra alkalmas ruhákra vonatkozik, amelyeket anélkül készítenek el, hogy túlságosan formálisak lennének. Törekedjen arra, hogy néhány lazább, divatos vonásokkal csiszolt megjelenést biztosítson. Kiváló lehetőség az üzleti hétköznapok öltözködésére, ha rövidre vágott fekete nadrágot, vidám blúzt és néhány könnyű ékszert visel.

Beach Formal / Dressy Resort öltözködési kód

A formális tengerparti vagy elegáns üdülőhely öltözékének megtervezése a helyszínnek megfelelő öltözék viselését jelenti. Általában nyári esküvőkre és szabadtéri társasági eseményekre fenntartott öltözködési kód a kényelem és a stílus keverékét kívánja meg. A legbiztonságosabb választás egy lebegő maxiruha divatos mintával vagy egy elegáns, egész hosszúságú jumpsuit. Tartsa minimálisra az ékszereket, a hajat és a sminket pedig polírozza, hogy javítsa a megjelenést. Párosítsd ékekkel a füves alkalmakra és lakásokhoz bármihez a tengerparton.

A koktél öltözet öltözködési kódja

A koktélos öltözékhez térdig érő vagy térdig érő ruha és magassarkú szükséges. A bulik szokásos öltözködési kódja, a koktélruhának megfelelőnek kell lennie, ugyanakkor szórakoztatónak kell lennie. Amikor eldönti, mit vegyen fel, válasszon egy játékos, de fényes buliruhát, amely nem túl árulkodó. Az érdekes színek, díszítések és kivágások mind nagyszerűek, mindaddig, amíg kifinomultak maradnak. Ha még mindig bizonytalan vagy, egy kis fekete ruha is jól jön.

Ünnepi öltözködési kód

Az ünnepi öltözködés a leggyakrabban a meghívókon látható az ünnepi időszakban. Azokon az eseményeken, amelyek ezt az öltözködési kódot előírják, koktélöltözetet kell használni az ünnepnek megfelelő csavarral. Válasszon egy koktélruhát, méghozzá egy durranással egy mókával és tánccal teli éjszakához. Gondoljon a flitterekre, ékszerekre, a tartánra és az ünnepi színekre, például a pirosra és a zöldre. Ne felejtse el elegánsnak tartani. Kérem, ne rénszarvasugrókat!

Lounge Dress Code

A nappali öltözékhez a legjobb módja egy szép ruha viselése, amely illik egy kellemes villásreggelihez vagy délutáni teához. Válassz olyat, amelyik a térdnél vagy valamivel magasabban ér, és nem túl mélyen dekoltált vagy csillogó. Gondolj aranyosra és kacérra, ne úgy, mintha egy éjszakára a városba indulnál. Ha úgy gondolja, hogy a választott ruha kissé árulkodó lehet, fontolja meg egy kabát vagy blézer hozzáadását, hogy az elkészült ruhát visszafogottabbá tegye.

Üzleti formális öltözködési kód

Az üzleti formális egy öltözködési kód, amelyet gyakran javasolnak nappali, félig formális eseményekhez, például munkahelyi ebédekhez és konferenciákhoz. Ennek az öltözködési kódnak az az ötlete, hogy viseljen valamit, ami lényegében a legjobb irodai ruházat felöltöztetett változata. A nők számára ez a szabott ruhától a magassarkúval hordott nadrágkosztümig bármit jelenthet. Tartsa a színpalettát többnyire semlegesen, hogy megőrizze a komolyságot.

Félig hivatalos öltözködési kód

A félig formális öltözködés trükkös lehet a navigáláshoz. Tekintsd úgy, hogy csak egy fokkal a fekete nyakkendő alatt választható, és valamivel a koktélöltözet felett. Egy kis fekete ruha egy gyors és egyszerű módja ennek a kódnak. Válassz térdig érő vagy térd feletti ruhát, amely csiszolt és elegáns, csak egy kis fűszerezéssel. Ügyeljen arra, hogy a szegély ne legyen rövidebb két hüvelyknél a térd felett.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hogyan találjuk meg a harmóniát a munka és a pihenés között?

Milyen konyhabútor típusok vannak és hogyan válaszd ki a megfelelőt?