Hogyan lehet megszabadulni a mandulák kövétől?

A mandulák a torok hátsó részén találhatók, és a test nyirok- és immunrendszerének részeként vannak jelen. A mandula kövek olyan kis kövek, amelyek a mandulában formálódnak. Ezek fertőzést és olyan tüneteket okozhatnak, mint a rossz lehelet. Ideális esetben a mandulák megragadják és elkapják a baktériumokat, mielőtt mélyebbre tudnak kerülni egy személy szájüregében.

Azonban a manduláknak kis hajtogatásaik vannak, amelyekben a baktériumok és az élelmiszerek kisméretű, kőszerű anyagokat képezhetnek, amelyeket az orvosok mandulakőnek vagy mandulagyöknek neveznek. A rossz leheleten kívül ezek a kövek torokfájást, fájdalmas lenyelést, rekedtséget és gyulladt, vörös mandulákat okozhatnak.

Az alacsony nyomású vizes öntözőberendezés használata segíthet a mandulagyökök lazításában. Ehhez álljon egy jól megvilágított tükör elé, és célozza meg a vízzel a mandulaköveket. Legyen óvatos, amikor felszabadít egy mandulagyömböt, mert a torok hátulja felé eshet, és köhögést okozhat. Ne próbálkozzon ezzel a gyerekek esetében, mert akár meg is fulladhatnak.

Vannak, akik vattapálcákat használnak a mandulák kövének süllyesztésére a torok hátulján. Enyhén nedvesítse meg a vattapálcát, helyezze be a torok hátulja felé, és távolítsa el a köveket. Ne érintse meg a torok középső részét, mivel ez elindíthat egy reflexet. Mivel egy véredények veszik körül a mandulákat, elengedhetetlen, hogy csak néhányszor próbálkozzon a vattapálcával. Ha vérzés történik, hagyja abba a mozdulatot.

A száj körüli nem alkoholos szájvíz segíthet a mandulák kövének lazításában és a szájban lévő baktériumok mennyiségének csökkentésében. Az alkoholmentes szájvíz elérhető a gyógyszertárakban és az interneten is egyaránt. Akár a fogkefe hátuljával is eltávolíthat egy mandulakövet.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Megtanulhatják-e a tudósok, hogyan távolítsák el a rossz emlékeket?

A lézeres szonda másodperceken belül észleli a halálos melanómát!