Esernyő Akadémia 4 – Minden, amit eddig tudunk a Netflix sorozat utolsó évadáról

Netflix

Az Esernyő Akadémia visszatér a negyedik és egyben utolsó évaddal a Netflix műsorára! Az egész Hargreeves család visszatér a sorozat búcsúszezonjában, amelynek producere az alkotó Steve Blackman lesz.

Ez azt jelenti, hogy Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Justin H. Min, Ritu Arya és Colm Feore az Esernyő Akadémia 4. évadban újra szerepelnek kedvenc szupererős diszfunkcionális családod szerepében. Ez megkönnyebbülés, tekintve, hogy az Esernyő Akadémia milyen bizonytalan helyzetbe került a 3. évad fináléjában.

Mire számíthatunk az Esernyő Akadémia 4. évadától?

Netflix

Az Esernyő Akadémia 3. évad azzal ért véget, hogy hőseink egy vadonatúj idősíkba léptek – egy olyanba, ahol nem volt erejük, hiányzott néhány testvérük (Allison és Sloane), és már apjuk, Reginald (Feore) felügyelete alatt álltak. Mi volt a válaszuk egy újabb lehetetlen helyzetre? Felbontják a bandát és ismét a saját útjukat járják.

A Tudummal folytatott beszélgetésben Blackman mindent elárul arról, hogy mit jelentenek ezek a fordulatok a 4. évadban, valamint a két izgalmas, fejlesztés alatt álló új sorozatának részleteiről is beszélt. A Netflix-el való kibővített kreatív partnerségének részeként Blackman az Orbital című űrthrillert és a Horizon Zero Dawn című videojáték-adaptációt fejleszti.

Mit tudsz mondani a 4. évad új idővonaláról? – hangzott el a kérdés a riportban – Az Umbrella Akadémia most egy új világban van, a képességeik nélkül, és látszólag szétszakadva. Sloane pedig eltűnt. Ez rengeteg változás.

„Az biztos. De a testvérek mindig készen állnak a kihívásokra. Ezt az új idővonalat Hargreeves diktálja, aki a 3. évad fináléjának végén átprogramozta az Univerzumot. De Allison tettei miatt nem tudta befejezni azt, amit elkezdett, mielőtt Allison megnyomta az újraindítás gombot.”

„Tehát nem a testvérek erejük elvesztése lesz az egyetlen furcsaság ebben az idősíkban. Vannak új ellenségek, akik azt akarják, hogy eltöröljék őket a föld színéről, de hogyan boldogulnak az erejük nélkül? Van egyáltalán mód arra, hogy visszaszerezzék őket? A tét még sosem volt ekkora.”

Egy másik új Bennel is meg kell küzdeni. Mit jelent a 3. évad utójelenete az Esernyő Akadémia 4. évadra nézve? Tudsz mondani valamit arról, hogy ez a Ben miben fog különbözni az Esernyős Bentől és a Sparrow Bentől?

„Tisztázzuk – ez a Sparrow Ben lesz. A kérdés, amit igazán fel kellene tenned magadnak, hogy mi a francot keres egy koreai metrószerelvényen, és egy fazekasságról szóló könyvet olvas? Furcsa, nem? Persze, hogy az! Ez az Esernyő Akadémia. Mint minden jó Umbrella-rajongó tudja, a sorozat egyetlen pillanata sem létezik elszigetelten. Mindennek, amit látunk, jelentése van. És ez a pillanat sem kivétel. Bennek oka van arra, hogy ott legyen… de várnod kell a 4. évadig, hogy megértsd, miért.”

Az Esernyő Akadémia 4. évad szereplői

Netflix

Ahogy azt már fentebb is említettük a kedvenc szuperhős család minden tagját újra láthatod a Netflix sorozatok egyik legsikeresebb alkotásának utolsó évadában.

A stábtag Ritu Arya – aki szintén megerősítette, hogy visszatér Lila szerepében – dicsérte a különbséget, amit a forgatáson tett, és azt, hogy ez a barátjukkal való szövetségvállalás megnyilvánulása volt, miközben ő alkalmazkodik az új életéhez.

“Annyira büszke vagyok az írókra és Steve Blackmanre, ahogyan megírták Elliot karakterét ebben az évadban, és Elliot is segített nekik” – magyarázta a Glamournak. “Olyan érzékeny módon csinálták.”

A sorozat végének a bejelentésével egy időben megerősítést nyert, hogy más karakterek is visszatérnek – köztük olyanok is, akiknek a sorsa kétséges volt.

Colm Feore, aki a manipulatív zsenit/apát Reginald Hargreevest alakítja, visszatér, ahogy Justin H Min is Ben szerepében – bár úgy tűnik, hogy ő a saját küldetését fogja elkezdeni.

Fontos, hogy az Allisont alakító Emmy Raver-Lampman is megerősítette, hogy visszatér, annak ellenére, hogy az ő jövője még nyitott könyv. Vajon életben van a harmadik évad fináléja után?

De aztán vannak más karakterek is, akiket szívesen látnánk újra, de nem tudjuk, hogy fogunk-e. Ezek közé tartozik Stanley (az Euphoria Javon Waltonja), Lila és Diego álgyereke, aki a kugelblitz részeként tűnt el a semmibe (miután véletlenül megölte Klaus nagybátyját, és felfedte a halhatatlanságát).

Luther új felesége, Sloane (akit Genesis Rodriguez alakít) szintén eltűnt a semmibe, így Luther most küldetésbe kezdett, hogy megtalálja őt.

Jordan Claire Robbins, aki a család androidját és de facto anyafiguráját, Grace-t alakítja, valószínűleg szintén visszatér.

Azt is megerősítették, hogy a későbbiekben további szereposztásokat is be fognak jelenteni, amiről azonnal beszámolunk, amint többet tudunk.

Az Esernyő Akadémia 4. évad megjelenés dátuma

Még nagyon az elején járunk bármilyen találgatásnak, hiszen csak három honnappal ezelőtt, Augusztus 25-én a Netflix megerősítette, hogy egy utolsó évad erejéig ismét visszatér a szuperhős sorozat a Netflixre.

Az első bejelentés óta az egyetlen hír, amit az Esernyő Akadémiáról hallottunk, a Netflix Tudum című tájékoztató műsorában jelent meg, ahol egy bakiparádé került nyilvánosságra:

Azonban nemrég felröppentek a hírek, miszerint az Esernyő Akadémia 4. évadának forgatása 2023 februárjában kezdődik Kodiak kódnéven.

Egy másik gyártási forrás szerint a sorozat forgatása 2023 első negyedéve és 2023 harmadik negyedéve között várható, ami azt jelentheti, hogy a sorozat forgatása legkésőbb 2023 szeptemberéig nem fejeződik be.

Az Esernyő Akadémia 4. évad forgatása a kanadai Ontario államban, Torontóban folytatódik, ahol az összes korábbi évadot is forgatták.

Tekintettel arra, hogy egy olyan sorozat, mint az Esernyő Akadémia, mennyire utómunka-igényes, ezek a gyártási határidők, egyre inkább elérhetetlenné teszik a 2023-as megjelenést, ami azt jelenti, hogy jelenleg úgy becsüljük, hogy a sorozat nem tér vissza az utolsó évaddal 2024 elejéig.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Abu Dhabi F1 teszt – a Ferrari az élen végzett | Fernando Alonso F1-es csapatbemutatkozása

Netflix sorozatok és filmek 2022 december!