Bodkin – az új Netflix sorozat az igazi bűnügyi történetek rajongói számára készült

©Netflix

Az igazi bűnügyek egy már leáldozóban lévő tévés műfaj, de a tengerentúlon elárasztják a hallgatókat az igazi bűnügyi podcastok, így ismét feléledni látszik.

Gyilkos a házban (Only Murders in the Building) nagy sikerén felbuzdulva itt egy új sorozat, amely teljesen más, sötétebb irányba viszi ezt a kalandot.

A Bodkin 1. évad májusban jelenik meg, főszereplői Will Forte és Robyn Cara, akik Gilbert és Emmy podcasterként érkeznek az ír kisvárosba, Bodkinbe, hogy egy hármas eltűnés rejtélyét derítsék fel.

A Bodkin hét epizódból álló sorozat, amelyben Gilbert és nyomozótársa, Emmy megpróbálják meginterjúvolni a város lakóit, és végül egy szélesebb, furcsább történet szálait rángatják elő.

©Netflix

A Bodkin egy amerikai podcasternek a vidéki Írországban élő emberekkel való kapcsolatfelvételi kísérletének kulturális összecsapására támaszkodik, ahol Siobhán Cullen alakítja Dove-ot. Ő egy londoni oknyomozó riporter, aki egy a karrierjében bekövetkezett botlást követően a podcast tanácsadójaként köt ki.

A sorozat a Higher Ground produkciós cégtől származik, amely a Leave the World Behind és a Rustin című sorozatokat is készítette.

Tonia Davis, a Higher Ground film- és televíziós részlegének vezetője a Bodkint “gonoszul ironikus thrillernek nevezi, amely megkérdőjelezi az igazságot, az elbeszélést és mindkettő célját”.

Bodkin előzetes

Már az előzetes alapján is nehéz megítélni, hogy a thriller és a vígjáték pontos egyensúlyát hogyan hozzák össze, de Will Forte főszereplésével biztosan lesznek vicces pillanatok.

Jez Scharf az elsődleges írója a Bodkin sorozatnak és Ő a Bodkin társ-alkotója is Alex Metcalf mellett, aki olyan sorozatokon dolgozott, mint az Utópia remake-je, a The Loudest Voice és a Sharp Objects.

A Bodkin május 9-én érkezik a Netflixre, és még 2022-ben jelentették be.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Milyen nehéz a Föld?

Hogyan találjuk meg a harmóniát a munka és a pihenés között?