A túrázás megszállottja vagy? Íme 4 a legjobb Izlandi túra útvonalak közül!

Az anyatermészet tényleg azt mondta magában, hogy “tartsd vissza a lélegzeted”, amikor Izlandot megtervezte.

A Kék Lagúna türkizkék vizétől a vízesésekig Izland tájai a világ legszebbjei közé tartoznak és ahhoz, hogy teljes mértékben értékelni tudd őket, mindenképp a nyári időszakban, gyalog kell felfedezned.

A becsült időtartamtól a megtett távolságig összeállítottunk egy útmutatót Izland legjobb túráiról, beleértve azt is, hogy mire számíthatsz, milyen kondícióra van szükség, és minden olyan tippet, amire szükséged lehet ahhoz, hogy az izlandi túrázás is a terveid között szerepeljen.

Vatnajokull gleccser

Nehézségi fokozat: Átlagos.

Távolság: 2 km

A túra időtartama: kb: 1-4 óra

Tipp: Ne felejtsd otthon a fényképezőgépet

Ha gleccsertúrára vágysz Izlandon, akkor kétségkívül Európa legnagyobb jégsapkája legyen az úti célod. A Vatnajokullból mintegy 30 gleccser folyik és bár a túrázás ehhez a természeti csodához ijesztő nappali tevékenységnek tűnhet, nincs szükség különösebb túrázási tapasztalatra ahhoz, hogy nekivágj ennek az egyszer az életben túrának.

Jégkampókra azonban szükséged lesz és a hagyományos túrabakancsok sem lesznek megfelelőek, de semmi sem készíthet fel arra, hogy ez a túra mennyire lélegzetelállító.

Amint elindulsz, teljesen körülvesz a vakítóan fehér jég, nem is beszélve a kétoldalt lévő lenyűgöző hegyvonulatokról, és bizony kicsinek érzed magad ennyi természeti szépség láttán.

Bár maga a túra könnyű, az időjárási viszonyoktól és a megközelíthetőségtől függően 1-4 órát vehet igénybe.

Kvernufoss vízesés

Nehézségi fokozat: Átlagos.

Távolság: 1,4 km

Időtartam: 1 óra

Tipp: viseljen vízálló kabátot

Egyszerűen nem készíthetünk Izland legepikusabb túráiról szóló útmutatót anélkül, hogy ne dobnánk bele egy-két vízeséses túrát is és a Kvernufoss-vízesés az egyik legjobb példa, ami létezik.

A könnyen megközelíthető vízesés tökéletesen el van rejtve egy csodálatos völgyben, amelyet a mohával borított lávakősziklák kereteznek.

A túlvilági megjelenésével és 30 méteres zuhatagával büszkélkedő Kvernufoss-vízesésről a Skogafoss-vízesés látogatói (amely a közelben található) gyakran megfeledkeznek, de az ő veszteségük a te nyereséged, mivel a viszonylagos béke és csend csak még inkább növeli ennek a különleges helynek a nyugalmát.

Még maga a vízesés mögött is besétálhatsz egy kis barlangba és megcsodálhatod a vízesést egy másik perspektívából. Az adott nap időjárási viszonyaitól függően akár szivárványban is gyönyörködhetsz, ahogy a víz által keltett vízpermet visszapattan a lávakövekről.

Reykjadalur útvonal

Nehézségi fokozat: Átlagos.

Távolság: 6km

A túra időtartama: kb. 3+ óra

Tippek: Csomagolj fürdőruhát

Reykjaviktól egy másik rövid autóútra található a híres reykjadaluri “Füstös völgy” ösvény – egy olyan gyönyörű ösvény, amelyet mintha egy tündérmese lapjairól emeltek volna ki.

Ez a 6 km-es útvonal a hegyek között vezet egy mély völgybe, ahol egy meleg, geotermikus folyó vize vár és legalább annyira relaxáló, mint amennyire látványos. Nincs is nagyobb jutalom, ha pár órát töltöttél a túrázással, mint ha még néhány órát eltöltesz az ásványi anyagokkal teli vízben való pihenéssel.

Solheimajokull gleccser

Nehézségi fokozat: Közepes.

Távolság: 2,4 km

Időtartam: 3 óra 

Tipp: Nézd meg a Trónok harca sorozatot, mielőtt elindulnál.

Egy újabb gleccser, amelyen sétálhatsz és bár ez a gleccser talán kevésbé ismert, nem kevésbé lenyűgöző. A nagyobb Myrdalsjokull-gleccser része, a Solheimajokull-gleccser Izland egyik legcsodálatosabb természeti csodája és ha szereted a Trónok harca sorozatot, az egyik legfelismerhetőbb is.

Ez a túra a jégalakzatok labirintusa között vezet és lehetővé teszi, hogy testközelből ismerkedj meg a gleccser egyedülálló textúrájával és tiszta kék színével.

A “közepes” nehézségű besorolás ellenére ez a túra minden erőnléti szint számára alkalmas, mivel a jégen való közlekedés lassú és egyenletes, hogy a biztonságot garantálja.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Női leggings – univerzalitás és kényelem

Hogyan válassz motorkerékpárt magadnak? – A megfelelő modell kiválasztásának fontos lépései