Módszerek, amivel biztonságosabbá teheted otthonod

Manapság nagyon sok ember költözik városi környezetből inkább vidékre. Ez azért van így, mert a városi nyüzsgő környezet nem tetszik mindenkinek, és inkább a nyugalmat helyezik előtérbe. Ez pedig csakis úgy valósulhat meg, hogyha nincs folyton zaj, és forgalom.

Persze ezzel az is együtt jár, hogy a panellakás helyett inkább magánházba költöznek. Hogyha az ember így dönt, annak számos előnye van, de ugyanúgy léteznek hátrányai is. Az első és legfontosabb ezek közül az, hogy sokkal kisebb a biztonság.

Hogyha az ember egy panelben lakik, főleg, hogyha valami forgalmasabb utcán, akkor sokkal kevesebb eséllyel rabolják ki, mintha kertes házban élne egy olyan helyen, amely kevésbé forgalmas.

Ezen a dolgon lehet segíteni, úgy, hogyha a lakást alaposan bebiztosítjuk. Ennek elsődleges módja a zárható kerítés beszerzése. Hogyha ez megvan, már sokkal kevesebb esély van rá, hogy valaki bátran besétáljon a kertünkbe.

Ezen kívül, az is tanácsos, hogyha kutyát tartunk. A legtöbbször ez is megakadályozza, hogy a nem kívánatos behatolók bejussanak a kertbe. Azonban a legbiztosabb megoldás mégiscsak a riasztórendszer marad.

Hogyha ezt alkalmazzuk, akkor szinte teljesen biztos, hogy senki nem fog majd betörni hozzánk. Mindezeken kívül az is tanácsos, hogyha kamerákat szerelünk fel a bejárathoz, hogy jobban tudjuk felügyelni, hogy ki akar bejönni.

Fontos a nyílászárók minősége is!

Sok ember nem gondolná, de a nyílászárók is hasonlóan fontosak, és nem csak a szigetelés szempontjából. Hogyha az ember olyan nyílászárókat szereltet, amelyek tartósak és vastagok, akkor azzal máris sokat tett a biztonsága érdekében.

Az olyan bejárati ajtók, amelyek több zárral is működnek, ráadásul tartós anyagból is készültek, sokkal nagyobb biztonságot adnak, mert szinte lehetetlen áthatolni rajtuk. Hogyha pedig ezen kívül az ablakok is dupla rétegből készültek, akkor szinte lehetetlenség lesz bejutni a lakásba. Ezekre az ablakokra ráadásul még biztonsági fóliát is szereltethetünk, amelyet szinte lehetetlen betörni, vagy átvágni. Ilyenkor pedig a betörők inkább tovább állnak egy olyan házhoz, amely nincs felszerelve ilyen fajta biztonsági rendszerekkel.

Még amit megtehetünk a biztonság érdekében, az, hogy a szomszédokat megkérjük, hogy néha nézzenek be a lakásba, főleg akkor, amikor hosszabb időre megyünk el otthonról. Fontos előrelátónak lenni, hogyha ilyen dolgokról van szó.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A leggyorsabb gyógymódok ajakherpeszre

A biodiverzitás globális szintje alacsonyabb lehet, mint gondolnánk