A leggyorsabb gyógymódok ajakherpeszre

Az ajakherpeszt egy olyan vírus okozza, amely ha egyszer a szervezetbe kerül, akkor akár egy évben többször is herpeszt okozhat. Azonban a kellemetlen és néha fájdalmas hólyagok kiújulását akár el is lehetne kerülni.

A Herpes simplex-1 nevű vírus az okozója az ajkakon és a szájüregben megjelenő hólyagoknak. A vírus képes megbújni az érzőidegdúcokban, aztán később, különböző tényezők miatt újra és újra előjöhet.

Az egyik leggyorsabb módja az ajakherpesz megállításának a jég. Tegyen jeget a herpeszre, hiszen a duzzanat szinte teljesen visszahúzódik a hideg miatt, a hideg és a jég pedig a fájdalom csökkentésére is tökéletes lesz.

A ajakherpesz megelőzése

A megelőzésnél is nagyon fontos a jegelés! Tehát ha már érzi a bizsergést és érzi hogy ki fog jönni a herpesz, akkor akár meg is előzheti azt, ha időben jéggel kezeli. A lizin nevű aminosav is igen hasznos lehet. Győződjön meg arról, hogy mindig megvan a szükséges lizinbevitel, mert ez képes megakadályozni a vírust abban, hogy tovább szaporodjon.

A citromfű illóolaja is véget tud vetni a vírusnak, tehát használjon rendszeresen citromfű illóolajat és többé nem kell amiatt aggódnia, hogy a lehető legrosszabbkor jön elő egy ajakherpesz. A teafaolaj az olívaolajjal keverve szintén eredményes lehet az ajakherpesz vírusának eltávolításában. Tehát keverje össze ezt a két összetevőt, és kenje a herpeszre naponta többször, akár háromszor is.

A teafaolaj fertőtlenít. Ugyanis nemcsak a herpesz vírusát távolítja el, de más baktériumot is képes kiölni a szervezetből. Tehát nem árthat, ha rendszeresen használja ezt az összetevőt.

Végül pedig az aciclovirtartalmú kenőcsöt is érdemes megpróbálni, hiszen az is igen hatékony amikor az ajakherpesz vírusáról van szó. Ha több napon át keni a bizsergés megjelenésekor, akkor ki sem fog jönni majd az ajakherpesz, vagy ha már kis is jött akkor gyorsabban elmúlik az aciclovir hatására.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A munkahelyi étkezés fontossága

Módszerek, amivel biztonságosabbá teheted otthonod