Tippek az újévi fogadalom betartásához

Valószínű, hogy valamikor az életben újévi fogadalmat tett, majd meg is szegte azt. Ebben az évben vessen véget ennek a ciklusnak, és amit megfogad a jövő évre, azt tartsa is be. Ha az újévi fogadalma az lenne, hogy jobban vigyázzon magára és egészségesebb legyen, akkor sokkal jobb éve lesz, ha ezt a fogadalmat be is tartja. Íme néhány tipp, ami kezdetnek nem is olyan rossz.

A leggyakrabban ott bukik el a dolog, hogy szinte elérhetetlenné tesszük a célt. Például, ha úgy dönt, hogy soha többé nem fogyasztja el kedvenc ételét, akkor ez biztosan a kudarchoz vezet majd. Ehelyett törekedjen egy lehetségesebb cél elérésére, például kerülje el gyakrabban azt az ételt, mint általában.

Ne hagyja a fogadalmat újév napjára. Ha megvárja az utolsó pillanatot, az az adott nap gondolkodásmódján alapul majd. Ehelyett jóval december harmincegyedike érkezése előtt kell megtervezni a fogadalmat ahhoz, hogy valós és betartható legyen.

Döntse el, hogyan fogja kezelni a kísértést, hogy kihagyja a napi edzést vagy megegye azt a tortát. Ez magában foglalhatja egy baráttól való segítségkérést, a pozitív gondolkodás és az önsegítés gyakorlását, vagy emlékeztetheti magát, hogyan fogja a „rossz viselkedése” befolyásolni a célt.

Ne tartsa titokban a fogadalmat. Mondja el barátainak és családtagjainak, akik ott lesznek, hogy támogassák az ön elhatározását, hogy jobbá válhasson, vagy segítsenek javítani az egészségét. A legjobb eset az, ha olyan barátja van akinek ugyanaz a fogadalma mint önnek, így tudják egymást motiválni.

Az is fontos, hogy jutalmazza meg saját magát. Ez nem azt jelenti, hogy egy egész doboz csokoládét megehet, ha az ön fogadalma egy jobb étrendről szól. Ehelyett ünnepelje meg a sikerét azzal, hogy valami olyan élvezetes elfoglaltságot talál, ami nem ütközik a fogadalmával.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A biodiverzitás globális szintje alacsonyabb lehet, mint gondolnánk

Ezek a tippek segítenek megőrizni az ételek tápanyagait főzés közben