Tarantino elárulta, miért nem készült el a James Bond-filmje

Quentin Tarantino minden idők legjobb filmjeit készítette el a pályafutása során, azonban minden igyekezete ellenére sosem sikerült James Bond-filmet rendeznie. Miért? Most elárulta a rajongóinak.

Tagadhatatlan, hogy James Bond az egyik legnagyobb filmes franchise, és mint ilyen, a világhírű színészek és a rendezők is szemet vetettek arra, hogy a szeretett kémfilmek egyikét irányítsák vagy szerepeljenek bennük.

Az azonban még a legnagyobb filmrajongókat is megdöbbentheti, ha megtudják, hogy valamikor réges-régen a mai generáció egyik legjobb rendezője, Quentin Tarantino is szemet vetett egy 007-es projektre.

A Deadline-nak adott interjújában Tarantino elárulta, hogy a Pulp Fiction című kasszasiker után egy James Bond-filmet akart rendezni.

A filmrendező szerint volt idő, amikor az Eon nem birtokolta a Casino Royale jogait és azt tervezte, hogy az ügynökfilm lesz a következő nagy sikere – egészen odáig ment, hogy együttműködött a Miramax-al és megkereste Ian Fleming hagyatékát, hogy lefoglalja a történet jogait.

Mint azonban mindannyian tudjuk, Tarantino James Bond-filmje sosem jött létre, és ez annak köszönhető, hogy Barbara Broccoli és az Eon Productions felvásárolta a Fleming-történetek jogait, mielőtt a filmrendező belevághatott volna a James Bond filmek talán az egyik legérdekesebb projektjébe.

Most talán azon tűnődsz, hogy az Eon miért volt olyan hajthatatlan abban, hogy Tarantinót távol tartsa James Bondtól. Nos, a filmkészítő megerősítette, hogy azért, mert nem illett a franchise-ra jellemző hangnemhez és a produkciós cég aggódott, hogy elrontja a jövedelmező franchise-ukat.

“Nem akarjuk, hogy megcsinálja. Nem számít, hogy ettől még jó lesz. Elronthatja a mi milliárd dolláros dolgunkat”

Bár valószínűtlennek tűnik, hogy Tarantino rendezi a következő James Bond-filmet, azért álmodozhatunk még, nem igaz?

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ezek a legnépszerűbb divatmárkák 2023-ban!

A Póker története a kezdetektől, a digitális forradalmon át, a mesterséges intelligenciás jövőig