A fülhallgató a halláskárosodás kockázata is lehet!

A fejhallgató és a fülhallgató mindenhol megtalálható, de ez nem azt jelenti, hogy biztonsgosak a fül számára. A fülhallgató és a fejhallgató használata károsíthatja a hallását, ha nem óvatos.

Valószínűleg önnek is van egy okostelefon a zsebében, és egy pár fejhallgató, amely közvetlenül a füléhez csatlakozik.

Egy, az American Medical Association Journalban közzétett 2011. évi tanulmány szerint a fejhallgató és a fülhallgató használata a serdülők és fiatal felnőttek hallásvesztésének gyakoriságának jelentős növekedését eredményezte.

Ésszerű feltételezni, hogy ugyanez igaz a felnőttekre is, akik ugyanazokat az eszközöket is használják.

Mit tehet, hogy megóvja magát a fejhallgató vagy más audioeszköz által okozott hallásvesztéstől?

A fejhallgató által okozott halláskárosodás elkerülése nem túl nehéz. Ez egyszerűen megköveteli a legtöbb embertől, hogy megszüntesse a fejhallgató használatát. A hallás védelme érdekében a legnagyobb intézkedés az, hogy csökkenti a készülékek hangerejét.

A halláscsökkenést elsősorban a nagyon hangos zaj okozza. A zajnak kitettség korlátozása védi a fülét. A legtöbb ember nagy hangerővel hallgat fejhallgatót, hogy más hangokat kizárjon.

Az egyik jó módszer az eszköz hangerejének csökkentésére és a füle védelmére, ha zajszűrő fejhallgatót használ. Ezek a fejhallgatók blokkolják a külső hangot, lehetővé téve, hogy zenéjét vagy videóit zavartalanul alacsonyabb hangerő mellett élvezze.

A hangerő lecsökkentésével a hallgatási idő csökkentésével megvédheti fülét is. Az egyik jó szabály a „60–60 Szabály”: Ne hallgasson egyszerre 60 percnél hosszabb ideig zenét a fülhallgatón vagy fejhallgatón és a maximális hangerő 60% legyen, így elkerülheti a halláskárosodást. A fülhallgatók használata helyett pedig inkább a fejhallgatókat válassza, mert azok nem közvetlenül a fület károsítják.

What do you think?

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Mennyi ideig tárolhatók a fal- vagy egyéb festékek?

Dolgok, amiket még nem tudott a sárgarépáról