Tagged: egészséges életmód

Brokkoli vagy karfiol?

A brokkoli és a karfiol a gyerekkorunk ellenségei. Később valahogy mégis megszerettük. Tele vannak vitaminokkal és hasznos tápanyagokkal. De vajon melyik lehet az egészségesebb? A keresztesvirágú zöldségek hatása a szervezetre A brokkoli és a...

Gwyneth Paltrow sokkoló szépségtitka

A New York Times-nak adott interjúja során Gwyneth Paltrow elárulta, hogy a szépsége érdekében hagyja, hogy a méhek megcsípjék. Nem titok, hogy a 44 éves színésznő nagyon ad magára, és igazi rajongója a természetes...

A csalán tea gyógyító ereje

A csalánt általában a haszontalan gyomnövények közé soroljuk, pedig ez a növény már évezredek óta gyógyítja az embereket. A csalánnak körülbelül 80 faja ismert. Magyarországon a legismertebb a nagycsalán, mely méter magasra is megnőhet,...

B12-vitamin: hiánya veszélyes lehet az emberi szervezetre

A B12-vitamin az egyik legfontosabb vízben oldódó vitamin, melynek pótlásáról mindenkinek gondoskodnia kell. Az emberek 90%-nak B12-vitaminból, más néven kobalaminból van a legkisebb tartaléka, ezért pótlása elengedhetetlen. Mivel azonban csak az állati eredetű termékek...

Kenyérfogyasztás – igen vagy nem a kenyérre?

Napjainkban lassan már a kenyér is élvezeti cikknek számít, rossz híre van, mint a cukornak. Nem kell azonban azonnal kiiktatni a táplálkozásunkból, kivéve persze ha orvosi okai vannak. Többségünk nyugodtan fogyaszthatja mértékkel, mert nem...

Miért van szükségünk vitaminokra?

1912 óta ismerjük a vitamin megnevezést. Kazimierz Funk lengyel kutató bizonyos biokémiai csoportokat látott el ezzel a névvel, mely hamar közismertté vált. Egymás után fedezték fel az egyes vitaminokat, melyek fontosak láncszemei a szervezet...

Ezek után máshogy fog nézni a céklára

  Nyugodtan állíthatjuk, hogy a cékla a világ egyik legegészségesebb zöldsége. Ebből a rendkívül egészséges zöldségből kiváló lé facsarható és jó ízű leves is készülhet. A céklában rengeteg egészséges tápanyag van, így gyakran használják...

Ez történik a testével, ha napi 2 tojást fogyaszt el!

Több kutatás következtében, a tudósok rájöttek, hogy a tojás sárgájában levő koleszterin egészségtelenül növelheti a test koleszterin szintjét, viszont ezeket a kimutatásokat cáfolták a közelmúltban, hiszen az újabb kutatások szerint a természetes koleszterin szint (amit...

Tovább az eszköztárra